Egymillió lejt fertőtlenítőre, maszkra Maros megye iskoláinak

Antal Erika 2020. május 21., 17:59

A koronavírus-járvány terjedésének a megelőzését szolgálja az a döntés, amelyet csütörtökön hozott a marosvásárhelyi önkormányzat: a képviselők egymillió lejt szavaztak meg, hogy a pénzből fertőtlenítőszereket, szájmaszkokat, szappantartókat vásároljanak az iskolák számára.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Csíki Zsolt önkormányzati képviselő a Székelyhon érdeklődésére elmondta, azoknak az iskoláknak, ahol nyolcadikosok és tizenkettedikesek is tanulnak, 2000 lejt különítettek el, hogy az összegből professzionális lázmérőket vásárolhassanak.

{A}

Az online tartott tanácskozáson Vajda György képviselő kérte a polgármesteri hivatalt, hogy számoljon el: egy korábbi határozat alapján mennyit költött kézfertőtlenítőkre, és hová szereltette fel azokat. Vajda azt is kérte a városházától, pontosítsa, mi a szándéka a Víkendtelepen lebontott sátortető további sorsáról, hová fogja azt szállítani, illetve újból felállítani. Teodora Benedek képviselő ismertette a javaslatát, miszerint amennyiben kellő számú önkéntes jelentkezne, az országos képességvizsgák és az érettségi ideje alatt az iskolába érkező diákoknak készítsék el a koronavírus-teszteket.