Három lehetséges időpont az Eb-pótselejtezőkre

Horváth Bálint Ottó 2020. május 21., 15:16

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) június 17-én dönt arról, mikor rendezik meg a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokság pótselejtezőit.

A román válogatottnak két idegenbeli győzelemmel kell kiharcolnia az Eb-részvételt. Archív Fotó: FRF.RO

Erről Răzvan Burleanu, a Román Labdarúgó-szövetség elnöke nyilatkozott csütörtökön a Prosport portál élő műsorában. Az FRF elnöke közölte, három lehetséges időpont közül választanak majd, a párharcokat szeptemberben, októberben, vagy novemberben játszanák le.

{A}

Răzvan Burleanu kiemelte,

elkerülnék az utóbbi hónapot a nem megfelelő időjárási körülmények és a rossz minőségű pálya miatt.

Răzvan Burleanu szerint kompromisszumos megoldást kell találniuk. Archív Fotó: Facebook/Razvan Burleanu

Mint ismert, a román válogatott előbb Izland otthonában játszik, és továbbjutás esetén – ugyancsak idegenben – , a Bulgária–Magyarország párharc győztesével találkozik a kontinenstornára való kvalifikációról döntő mérkőzésen.

„Az UEFA végrehajtó bizottsága június 17-én tartja ülését, amikor elhatározzák, hogy mikor rendezik az Európa-bajnokság pótselejtezőit. Azt szeretnénk, hogy az Izland elleni mérkőzést szeptemberben, vagy októberben játsszuk le, a novemberi dátum pedig a legrosszabb lenne számunkra. Nincs viszont egy ideális forgatókönyv, kompromisszumot kell kötnünk” – nyilatkozta Răzvan Burleanu.