Elérte a százat a Hargita megyében igazolt koronavírus-fertőzöttek száma

Iszlai Katalin 2020. május 21., 13:23

Elérte a százat a járvány kezdete óta Hargita megyében igazolt koronavírus-fertőzöttek száma, miután csütörtökön újabb 10 személynél mutatták ki a vírus jelenlétét.

Képünk illusztráció Fotó: Balogh Zoltán/MTI

További tíz személynél igazolták a koronavírus-fertőzést csütörtökön Hargita megyében, így 100-ra emelkedett a térségben a járvány kezdete óta igazolt koronavírus-fertőzések száma, az aktív eseteké pedig 78-ra – derül ki a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal közleményéből. Egy személy elhunyt, 21-en meggyógyultak, 78 személyt pedig a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi kórházakban tartanak megfigyelés alatt.

{A}

Intézményes karanténban 137-en, otthoni elkülönítésben pedig szerdához képest 147-el többen, 1219-en tartózkodnak a megyében. A karanténközpontokat eddig 867-en hagyták el, otthonaikat pedig 5173-an a kéthetes elkülönítési időszak lejártával.

A vészhelyzet előírásainak megszegéséért a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság 11 alkalommal bírságolt szerdán összesen 8250 lejre. Emellett négy átfogó akció során további nyolc esetben 6235 lej értékben róttak ki pénzbírságot.