Ismét működik a járóbeteg-rendelés a marosvásárhelyi kórházban

Antal Erika 2020. május 21., 12:15

A Maros Megyei Klinikai Kórház járóbeteg-rendelőiben újból fogadják a betegeket, a reggel 8 és este 20 óra közötti órarend szerint. 

Képünk ilusztráció Fotó: Haáz Vince

A kórház közleménye szerint a koronavírus-fertőzés elkerülése végett kötelezően telefonon kell időpontot kérni, amit a 0365-882556-os, a 0365-882552-es és a 0365-882553-as számokon lehet megtenni.

A klienseket arra kérik, hogy kísérő nélkül érkezzenek, a kiskorúak kivételével, akiket egy-egy családtag kísérhet el az orvosi vizsgálatra. Ugyanakkor a betegeknek az egyeztetett időpont előtt tíz perccel meg kell érkezniük a vizsgálatra, hogy kitölthessék a saját felelősségű nyilatkozatot, valamint fertőtleníthessék a kezüket.

{A}

Fontos tudni, hogy az orvosi rendelőt telefonon kell tájékoztatni arról, hogy van-e a vizsgálatra jelentkező családjában olyan személy, aki köhög, tüsszög, fáj a torka, légzési nehézségekkel küzd, esetleg lázas. A veszélyeztetett kategóriába tartozó 65 évnél idősebbeket, valamint a krónikus betegségben szenvedő klienseket elsőként fogadják a járóbeteg-rendelőben, a munkaprogram elején.