Azonos csoportban Kanada és az Egyesült Államok a hokivébén

MTI 2020. május 21., 10:36

A két észak-amerikai rivális, Kanada és az Amerikai Egyesült Államok azonos csoportba került a jövő évi, rigai és minszki jégkorong-világbajnokság sorsolásán.

A két észak-amerikai rivális egy csoportba került a jövő évi világbajnokságon Fotó: Forrás: IIHF

A címvédő Finnországgal, továbbá Németországgal, Norvégiával, Olaszországgal, Kazahsztánnal és a házigazda lettekkel kiegészülő B jelű nyolcas a lett fővárosban játssza majd mérkőzéseit. Riga ezen kívül még két negyeddöntős mérkőzésnek is otthont ad.

{A}

A másik csoportnak Minszk lesz a helyszíne, ebben a társházigazda fehéroroszok mellett Oroszország, Svédország, Csehország, Svájc, Szlovákia, Dánia és Nagy-Britannia csapata küzd majd egymással. A Minszk Aréna a csoportmeccsek mellett két negyeddöntőnek, a két elődöntőnek és a helyosztóknak is otthona lesz.

A torna pontos időpontja egyelőre bizonytalan, a tervek szerint 2021. május 7–23. között kerül rá sor, de a koronavírus-járvány következményeként elképzelhető, hogy két héttel később rendezik, hogy az országos bajnokságoknak több időt hagyjanak a szezon lebonyolítására.

Az idei vb-t, amelyet Svájc rendezett volna, a világjárvány miatt törölték.

A magyar és a romániai válogatott a divízió I/A tornán lett volna érdekelt, de az április 27. és május 3. közötti időszakra tervezett ljubljanai vébét 2021-re halasztották. Ezen a magyar és a romániai csapat mellett a dél-koreai, az osztrák, a francia és a házigazda szlovén együttes lesz érdekelt.