Ismét működik a járóbeteg-rendelés a csíkszeredai kórházban

Székelyhon 2020. május 20., 17:35

Részben újrakezdték tevékenységüket a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban működő járóbeteg-rendelők, ismét biztosítva azoknak az eseteknek az ellátását is, amelyek nem minősülnek sürgősséginek.

Fotó: Gábos Albin

A járóbeteg-rendelőkben a vizsgálatokat csak előjegyzés alapján végzik. Előjegyzést telefonon, a 0372–661291-es számon vagy online, a kórház honlapján lehet igényelni.

Folytatódik a kórház udvarára belépők betegosztályozása: ki kell tölteni mindenki számára az űrlapot, testhőmérsékletet mérnek és védőmaszkot osztanak a kapunál lévő sátornál. A betegek bejárását a rendelőkbe egy erre kirendelt személy irányítja, az előzetes előjegyzések alapján.

A rendelőben egyszerre csak egy személy tartózkodhat, a rendelő előtt pedig csak egy személy várakozhat.

A többi pácienst arra kérik, hogy az udvaron várakozzanak, kivételt képeznek azok, akiknek szükségük van hozzátartozó segítségére, például szülő nők, várandósok, gyerekek vagy sérült személyek. A rendelőkben a tevékenység az idén februári esetek ötven százalékára van korlátozva, az előjegyzéseket úgy végzik, hogy a tevékenység ezt az arányt ne haladja meg.

{A}