Több mint ötven koronavírus-fertőzött személyt ápolnak a csíkszeredai kórházban

Székelyhon 2020. május 20., 14:05

Május 20-án délelőtt 54 igazoltan koronavírusos személyt ápoltak a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fertőző betegségeket kezelő, illetve tüdőgyógyászati osztályán – közölte érdeklődésünkre a kórház szóvivője.

Fotó: Pinti Attila

A koronavírussal fertőzöttek és a Covid-19-betegek többsége fiatal és középkorú, az esetek többsége könnyű lefolyású, közepesen súlyos, illetve tünetmentes. Gyerekek is vannak a fertőzöttek között, hat hónapos csecsemő és 11 éves is például.

{A}

Az elmúlt napokban igazolt esetek közül öt személyt – három gyermeket és két anyát – a napokban a Székelyudvarhelyi Városi Kórházba utaltak át – tudtuk meg. 

Jelenleg súlyos eset nincs.

„Gondot a betegek és fertőzöttek elhelyezése jelent, beteltek, illetve betelnek a helyek a kórház említett két osztályán. Hisz az igazoltan fertőzöttek mellett koronavírus-fertőzés gyanújával is vannak kórházban, a fertőző betegségeket kezelő osztályon például jelenleg öt személy. A kórház és az intézményfenntartó megyei önkormányzat vezetősége ezért keresi a megoldást a tünetmentes fertőzöttek máshol való elhelyezésére” – tájékoztatott a szóvivő.

Mint beszámoltunk róla, újabb 22 személynél igazolták egyetlen nap alatt a koronavírus-fertőzést Hargita megyében, az otthoni elkülönítésben lévők száma pedig már az ezret is meghaladta szerdán.

{K1}

Mint Ráduly Róbert Kálmán polgármestertől, a helyi katasztrófavédelmi bizottság elnökétől megtudtuk, az új fertőzöttek között nincs csíkszeredai, tudomása szerint szépvízi és csíkmindszenti lakosok érintettek.