Nem próbálhatták ki a felújított sportcsarnokot a csíki kosarasok

Dobos László 2020. május 20., 11:57

Törölték a romániai felnőtt kosárlabda-bajnokságokat, az élvonalban nem avattak bajnokot és nem esett ki senki. A VSK Csíkszereda október óta nem játszott hazai pályán.

Új köntösben a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna. Egyelőre senki sem használhatja Fotó: Gábos Albin

Tavaly november elején kezdték el a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna javítási munkálatait, amelyeket március elejére befejeztek, ám a koronavírusos-járvány megfékezése céljából hozott intézkedések miatt a VSK Csíkszereda több mint hat hónapja egyetlen mérkőzést sem játszhatott saját pályáján. 

Lászlófy Botond vezetőedző tanítványai novembertől március elejéig Háromszéken, a Sepsi Arénában rendezték hazai mérkőzéseiket.

Tizenhat csapat volt érdekelt a román felnőtt férfi bajnokság élvonalában, ahol a középszakasznál tartott a pontvadászat. Amikor a bajnokság félbeszakadt, az első hat együttest felvonultató piros csoportban a Kolozsvári U-Banca Transilvania és a Nagyváradi CSM CSU állt az élen egyforma pontszámmal, a képzeletbeli dobogó harmadik fokát pedig a Nagyszebeni CSU BSC foglalta.

{A}

A VSK Csíkszereda a kék csoportban volt érdekelt a középszakaszban, ahol a Konstanca és a Zsilvásárhely mögött a harmadik helyen állt. A középszakaszt a rájátszás követte volna, de erre már nem kerül sor, így a VSK Csíkszereda csak a következő idényben játszhat újra az Erőss Zsolt Arénában.

Az Erőss Zsolt Aréna javítási munkálatait március elején fejezték be Fotó: Gábos Albin

Lászlófy Botond elmondta, hogy négy idegenlégiósukkal közös megegyezéssel már március közepén szerződést bontottak, így a két kanadai játékos, Mambi Diawara és Meschack Wandja Lufile, illetve a két szlovéniai sportolójuk, Matevz Magusar és Marko Cergic még a karanténok bevezetése előtt hazaértek Kanadába illetve Szlovéniába. Hazautaztak a nem csíkszeredai játékosok is, Adrian Movileanu Ploiești-re, Cristian Mocrițchii Aradra, Medgyesy Róbert pedig Temesvárra.

A csíki kosarasok a bajnokság leállásakor a kék csoport harmadik helyén álltak Fotó: Gábos Albin

„A 2019/2020-as idény férfi kosárlabdában hivatalosan is véget ért, a Román Kosárlabda-szövetség törölte a bajnokságot. A számunkra amúgy is furcsa szezon e módon való befejezése várható volt. Szurkolóinknak, támogatóknak köszönünk minden biztató szót, gondolatot, s bár a hazai pálya hiánya teremtette körülmények miatt nem sikerült saját közönségünk előtt többet játszani, igyekeztünk Csíkszereda jó hírnevét szerte az országban öregbíteni, fejlődni, eredményesen és fair-play módon játszani. Kívánunk mindenkinek jó egészséget, kitartást e nehéz időkben!” – olvasható a VSK Csíkszereda szezonzáró közleményében.