Fiatalos, csonka évadon túl az FK Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2020. május 20., 10:44

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a múlt héten hivatalosan lezárta a teremlabdarúgó-idényt, csak a döntőt rendezi meg, így véget értek a küzdelmek a Futsal Klub Székelyudvarhely számára. Az együttesnél a fiatalítás volt a legfőbb szempont, Mánya Szabolcs edző összességében elégedett az idénnyel.

Mánya Szabolcs a pályán és a kispadról is irányított Fotó: Erdély Bálint Előd

A teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának küzdelmei során három győzelmet és kilenc vereséget jegyeztek. Ahogy elkezdődött a rájátszás alsóháza az FK Székelyudvarhely számára, úgy érkeztek a megszorító intézkedések a koronavírus-járvány miatt, előbb félbeszakadt a bajnokság, majd felfüggesztették a megmérettetést. Az FRF egy héttel ezelőtt hozta meg a döntését, miszerint csak egyetlen párharcot rendeznek meg, ez pedig a döntő lesz a címvédő Csíkszeredai Imperial Wet és a Galaci United között.

Ennek tekintetében az udvarhelyi gárda nem játszik már több meccset ebben az évadban. A csapat edző-játékosa, Mánya Szabolcs összességében jónak értékelte ezt a csonka szezont. „Nem sikerült a play-off felsőházába bekerülni, de legyünk őszinték, erőn felül kellett volna teljesítenünk, hogy ott legyünk. Számunkra az volt a legfőbb szempont, hogy a fiatalok minél többet legyenek a pályán.

Ezt maximálisan teljesítettünk, nagyon sok játékpercet kaptak. A Dévai Autobergamót és a Kolozsvári Clujanát sikerült megelőznünk, így azt mondhatni, hogy az ötödik hely a miénk”

– értékelte az idényt a tréner.

Az FK Székelyudvarhely bejutott a Román Kupa négyes döntőjébe, bár a sorsolást itt megtartották, a Final 4 elmaradt. A székelyek az elődöntőben a Dunărea Călărași-t kapták, a másik ágon Csíkszereda–Déva meccset rendeztek volna. A tervek szerint a soron következő idény ezzel a sorozattal indul.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A jövőképről egyelőre nagyon keveset tudott felvázolni Mánya: „Nagyon nehéz időszak a mostani, sem edzeni, sem játszani nem tudunk. A támogatóink is kivárnak, a klubvezetés így nem tud egy olyan képet alkotni arról, hogy milyen lesz a következő évad csapata.

Mindenki egy szezonra írt alá, a szerződéseket meg kellene újítani. Reménykedek, hogy egyben marad a keret, ezzel a fiatal csapattal tudjuk folytatni”.

Az FK U19-es gárdája brillírozott az ifibajnokságban: a csoportkörben csak az utolsó fordulóban jegyeztek egy vereséget, az elitkörben pedig veretlenek voltak. „Nem titkolt célunk volt, hogy érmet szerezzünk, erre pedig a látottak alapján reális esélyünk is lett volna az ifikkel. Sajnálom, hogy túl korán véget ért a bajnokság a fiúk számára, remek volt a fejlődésük, hiszen ez az időszak, amikor nem játszhatnak, értékes lett volna a karrierjükben” – tette hozzá Mánya Szabolcs, aki mind a felnőtt-, mind az ificsapatot a kispadról irányította.

Az FK Székelyudvarhely elméletileg augusztus elején kezdi el a felkészülést az új szezonra, mint látni, addig sok a kérdésre várnak választ a klubnál.

Székelyudvarhely az egyik biztos pontja a romániai teremlabdarúgásnak, hiszen a sportág fennállása óta mindig volt csapata az élvonalban. Reméljük, hogy ez a továbbiakban is megmarad.

{K1}