Boncolás után úgy vélik, autó üthette el az elpusztult medvét

Fülöp-Székely Botond 2020. május 18., 19:50

A tetemen elvégzett boncolás eredményei szerint szinte biztosan egy autó üthette el azt a medvét, amelyet két hete találtak meg Kőrispatak határában a megyei úttól nem messze. A rendőrség még nyomoz az ügyben.

A medve hátsó combját érhette az ütés, az állat gerince pedig eltörött Fotó: Erdély Bálint Előd

Két hete találtak rá a hatóságok egy elpusztult medvére kétszázötven méterre a 136B jelzésű megyei úttól egy patak partján. A vadászok már a helyszíni vizsgálatok után úgy sejtették, hogy egy autó üthette el a nagyvadat, ám a rendőrség szerint az orvvadászat gyanúja sem volt kizárható. Akkor úgy döntöttek, hogy mindenképp fel kell boncolni a vadállatot a halál pontos okának megállapítása érdekében.

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, az orvvadászat gyanúja is felmerült korábban, ahogyan a gázolás lehetősége is. Információi szerint ugyanakkor a nyomozás még nem zárult le.

{A}

Fazakas Attila, a Hubertus Vadász- és Sporthorgásztársulat igazgatója emlékeztetett, a tetem elszállítása után három állatorvos és két rendőr jelenlétében boncolták fel az elpusztult kanmedvét. Akkor megállapították,

szinte biztos, hogy egy nagyobb autó üthette el a nagyvadat.

Az ütés a medve hátsó combját érte, aminek következtében eltörött az állat hátgerince, ezért pusztult el. Az igazgató egyébként meg van győződve, hogy nem orvvadászatról, hanem cserbenhagyásos gázolásról van szó.