Semmiképpen nem fogadják el az alsóházi klubok kérését a ligánál

Horváth Bálint Ottó 2020. május 17., 13:43

A Román Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) egyáltalán nem veszi számításba azt a változatot, hogy berekesszék az élvonalbeli bajnokság alsóházi rájátszását.

A Jászvásári Poli jelenleg bennmaradó helyen tartózkodik az alsóházban, de a vezetők tartanak a kieséstől. Archív Fotó: Pinti Attila

Mint ismert, a javaslatot, miszerint a jelenlegi állásnál zárják le a bajnokság alsóházi rájátszását, és ne legyen kieső, a Jászvásári Poli elnöksége terjesztette elő, ezt a play-out hat klubja is aláírta, mindössze a Dinamo és a Sepsi OSK – amelynél egyetértettek ugyan a kezdeményezéssel, de mint utóbb kiderült, nem csatlakoztak a kérvényt elküldött csapatokhoz – nem támogatta a többség akaratát.

{K1}

A liga részéről nem késlekedett a válasz, Justin Ștefan főtitkár figyelmeztette a klubokat, hogy

a bajnokság alsóházi rájátszásának befagyasztása jelentős anyagi károkat von maga után, és az LPF egyáltalán nem veszi számításba ezt a változatot.

A Digi Sportnak nyilatkozó sportvezető nem tudja elképzelni azt, hogy a szezon végén ne legyen kieső az 1. Ligából, és a pályán kell eldőljön az, mely csapatok búcsúznak az élvonaltól. Justin Ștefan teljesen elítéli a Jászvásári Poli elnökének, Ciprian Paraschivnak a kezdeményezését, mert meglátása szerint a moldvai klubnál tartanak a kieséstől, ezért akarják a jelenlegi állásnál lezárni a bajnokságot.

Ezt azonban semmiképpen nem fogadják el, mert a televíziós közvetítési jogokat birtokló cégnél egyértelműen kijelentették, hogy ha nem játsszák le az összes mérkőzést, több millió eurót veszítenek el.

Egyébként, a Sepsi OSK játékosainak, valamint a szakmai stáb tagjainak a koronavírusteszt eredményei mind negatívak lettek, így a csapat szombattól tizennégy napos edzőtáborba vonult, az érvényben lévő egészségügyi szabályok és korlátozó intézkedések szigorú betartásával végzi a felkészülést.

{A}