„Sebhelyes kórházat” ad át a leköszönő igazgató

Simon Virág 2020. május 16., 15:27

Visszatér a szakorvosi munkájához Daniel Porav-Hodade, akit a szükségállapot idején a Maros Megyei Klinikai Kórház vezetésével bíztak meg. Búcsúlevélben köszöni meg a nehéz időkben kialakult összefogást.

A Maros Megyei Klinikai kórház épülete, ahol koronavírusos betegeket kezelnek. Fotó: Haáz Vince

„Sebhelyes kórházat adok át, olyant, amelyben falakat bontottunk és építettünk, olyant, amelyben a védőfelszerelések nyomot hagytak a koronavírusos betegeket kezelő egészségügyi alkalmazottak arcán. Háborúban voltunk, közösen küzdöttünk a vírus ellen. Büszke vagyok a Maros megyei egészségügyre, az összefogásra – írta búcsúlevelében a Maros Megyei Klinikai kórház ideiglenes igazgatója, Daniel Porav-Hodade, aki a szükségállapot lejártával visszatért szakorvosi munkájához.

A szükségállapot ideje alatt az  általa vezetett klinikákon kezelték városszerte a legtöbb koronavírusos beteget.

{A}

Mint korábban beszámoltunk róla a járvány kezdetkor Maros megye prefektusa ideiglenesen leváltotta a volt igazgatót, Ovidiu Gârbovant helyette pedig Daniel Porav-Hodadet nevezte ki. Mara Toganel prefektus elégedetlen volt, hogy az akkori igazgató hogyan készítette elő a koronavírusos betegek kezelésére a kórházakat. Most Ovidiu Gârbovan visszatérhetett a megyei kórház élére.

Maros megyében a járvány kezdete óta 646 személy fertőződött meg, 429-en meggyógyultak, 62-en életüket veszítették.

Jelenleg az aktív betegek száma 166, s rajtuk kívül koronavírus gyanúval a megyei kórház klinikáin orvosi felügyelet alatt van 50 személy, teszteredményére várva. Otthoni elkülönítésben 959 személy, míg intézményes karanténban 498-an vannak.