Az adakozóknak hála, újból segíthettek a nehéz sorsúakon

Korpos Attila 2020. május 17., 11:35

Harmadik alkalommal is élelmiszercsomagokat osztott ki nehéz sorban gyermekeknek a Juventutti Alapítvány. Az élelmiszerhez szükséges anyagi javakat több forrásból biztosították.

Fotó: Juventutti Alapítvány

A március vége óta már harmadszor jótékonykodó alapítvány ismételten az ötezer lejes limitet tűzte ki célul. A Csíkszeredában és város környékén élő rászoruló és mélyszegénységben élő többgyermekes családoknak előbb március 30-án, majd április 15-én adtak át csomagokat, a harmadik akcióra pedig az elmúlt héten került sor. Ezúttal 50 család 186 gyermekét örvendeztették meg. Mint írták,

3617 lej online adományként, 1050 lej banki átutalással érkezett be, és ezt még további 439,94 lejjel egészítette ki a Juventutti Alapítvány a 2018-as évi adók 2 százalékának felajánlásából származó összegből.

Fotó: Juventutti Alapítvány

A 14 települést érintő csomagosztást Hasenec Tímea, az alapítvány elnöke úgy értékelte, hálásak mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult a kezdeményezésükhöz. Külön köszöni az önkéntesek munkáját, akik a beszerzésben, a csomagolásban, a családok feltérképezésében és az átadásnál segítettek. Elárulta:

nem mindig könnyű a munkájuk ezen része, de mindaddig, amíg ilyen sokan szeretnék felkarolni és támogatni a szegénysorsú családokat, érdemes hasonló akciókat elindítaniuk. 

Fotó: Juventutti Alapítvány

A csomagok tartalmaztak többek között lisztet, cukrot, puliszkalisztet, tejet, olaj, húskészítményeket, pástétomokat, de volt még lekvár, kenyér, zöldség és gyümölcs is a bőséges csomagokban. Két vállalkozás pénz helyett többek között mézes pogácsával és krumplival egészítette ki azok tartalmát.