Nem szeretnék folytatni a bajnokságot az alsóházi labdarúgócsapatok

Horváth Bálint Ottó 2020. május 15., 17:55

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásában érdekelt klubok nagy többsége a play-out csoportjának befagyasztását kérte a ligától. A Sepsi OSK is támogatja a kezdeményezést.

Archív Fotó: Pinti Attila

A javaslatot, miszerint a jelenlegi állásnál zárják le a bajnokság alsóházi rájátszását, és ne legyen kieső, a Jászvásári Poli terjesztette elő, és ezt a play-out hét klubja is támogatja, mindössze a Dinamo nem adott konkrét választ.

A klubok már elküldték kérésüket a bajnokságot lebonyolító Román Hivatásos Labdarúgóligához (LPF), ebben pedig

világos érvekkel támasztják alá, hogy miért akarják befejezettnek nyilvánítani a szezont az alsóházban.

Megjegyzik, jelen körülmények között nagyon költséges lenne a csapatok felkészülése, mivel nehezen tudnák betartani a hatóságok által előírt egészségügyi szabályokat és korlátozó intézkedéseket, illetve rövid idő alatt nagyon sok mérkőzést kellene lejátszaniuk.

{A}

A Sepsi OSK-nál is egyetértenek ezzel a kezdeményezéssel. Megkeresésünkre, Hadnagy Attila klubigazgató elmondta, 

a labdarúgók védelmében támogatják a javaslatot, hogy ne játsszák végig a bajnokságot.

Hozzátette, ha úgy határoznak, hogy folytatódik a szezon, állnak elébe, de nagyon nehéz lesz a játékosoknak erőnlétileg és lelkileg is, és nem tudják, meddig bírják majd. Továbbá, nagyon sok mérkőzésük lesz, szerdán és szombaton is játszanának, a játékosok pedig komolyan ki lesznek téve a sérüléseknek.

A pénteki nap folyamán elvégezték a koronavírustesztet a Sepsi OSK minden játékosán, valamint a szakmai stáb tagjain. A szombati teszteredmények után

a csapat tizennégy napos edzőtáborba vonul az érvényben lévő egészségügyi szabályok és korlátozó intézkedések szigorú betartásával.

A klubigazgató megjegyezte, alig négyes csoportokban lehet edzeni, és ezzel egyáltalán nem értenek egyet, hiszen ha mindenkinek negatív lesz a koronavírusteszt eredménye, akkor nem értik, hogy miért nem készülhet együtt az egész csapat.