Több fertőzött szorult sebészeti beavatkozásra Maros megyében

Simon Virág 2020. május 15., 15:48

A Maros Megyei Sürgősségi Kórházban, az intenzív osztályon öt termet tartanak fenn a koronavírussal fertőzöttek számára és van külön egy szülészeti-nőgyógyászati helyiség is kialakítva számukra – derül ki a kórház sajtószóvivője,  Mariana Negoiţă által küldött beszámolóból.

Képünk illusztráció Fotó: Gábos Albin

Az is megtudhatjuk, hogy ezekre a termekre nagy szükség volt, hiszen az elmúlt időszakban a sürgősségi kórházban, az intenzív osztályon 25 koronavírussal fertőzött személyt kezeltek,

12 közülük sebészeti beavatkozásra szorult és volt egy szülés is.

A tájékoztató közleményből azt is megtudjuk, hogy az orvosi egyetem kutatóközpontjában március 25-től május 15-ig 6724 koronavírus tesztet végeztek, a labortóriumi munkában 11 alkalmazott vesz részt a Maros Megyei Sürgősségi kórház részéről.

{A}

A Maros megyei prefektúra szerint a járvány kezdetétől

641 koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak Maros megyében, ebből 414-en meggyógyultak, 61-en pedig életüket veszítették. Az aktív betegek száma 166.

Jelentősen csökkent az otthoni elkülönítésben levő személyek száma, jelenleg megyeszerte 840-en vannak és a héten több, mint százzal nőtt az intézményes karanténban levőké, amely jelenleg 516. Teszteredményükre várnak, kórházban felügyelet alatt 41 személy.