Szombaton megnyílik a marosvásárhelyi állatkert

Simon Virág 2020. május 15., 15:46

Szombaton megnyitják a marosvásárhelyi állatkertet, a somostetői játszótér azonban zárva marad – közölte péntek délben Cosmin Blaga, a polgármesteri hivatal szóvivője.

Az oroszlánok is várják a látogatókat Fotó: Haáz Vince

Az új rendelkezések értelmében a polgármesteri hivatalok megnyithatják a parkokat és az állatkerteket. Mint Kopacz András, a marosvásárhelyi állatkert igazgatója korábban a Székelyhonnak elmondta, készen állnak a látogatók fogadására.

Pénteken Cosmin Blaga arról értesített, hogy szombattól megnyitják az állatkertet, de lesznek olyan helyek, amelyek zárva maradnak. Nem lehet például bemenni a majomházba, illetve a trópusi házba, hiszen itt viszonylag szűk a hely, és el szeretnék kerülni, hogy tömeg alakuljon ki. 

{K1}

A bejáratnál kézfertőtlenítőket helyeztek el, illetve más óvintézkedéseket is hoztak, így várják a látogatókat. Az állatkertbe a belépőjegyek nem változtak, a felnőttjegy 20 lejbe, a gyerek- (2–12 éves) és nyugdíjasjegy 5 lejbe kerül, a 12 évesnél nagyobb kiskorúak és egyetemisták pedig 10 lej ellenében mehetnek be. Van lehetőség családi jegyet váltani, két felnőtt és két gyerek 45 lejért tölthet el egy kellemes délelőttöt, délutánt az állatkertben. A két felnőtt és maximum öt gyerek jegye 50 lejbe kerül. A marosvásárhelyi állatkert 9 és 18 óra között  van nyitva, a pénztár 17 órakor zár.

{A}

A sajtószóvivő kérdésünkre azt is elmondta, hogy egyelőre a közkedvelt játszóteret nem nyitják meg, később visszatérnek erre a döntésre. A városban lévő parkokban viszont mától lehet már sétálni, a padokon pihenni, erre lehetőséget adnak a legújabb rendelkezések.