A prefektúra is megerősítette, hogy 11 új fertőzöttet igazoltak egyetlen nap alatt Hargita megyében

Iszlai Katalin 2020. május 15., 15:11

Eddig nem tapasztalt mértékben nőtt a koronavírus-fertőzések száma pénteken Hargita megyében: 11 személynél igazolták a fertőzést, így 36-ra növekedett a járvány kezdete óta a térségben igazolt esetek száma.

Képünk illusztráció Fotó: Árvai Károly/MTI

Ötről tizenhatra növekedett az aktív esetek száma pénteken Hargita megyében, miután

egyetlen nap alatt 11 személynél igazolták a fertőzést

– derül ki a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal pénteki tájékoztatásából. Ezáltal 36-ra emelkedett a járvány kezdete óta a térségben igazolt esetek száma. Egy személy elhunyt, 19-en meggyógyultak, tizenhat személyt pedig a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi kórházakban tartanak megfigyelés alatt. Közben

elindították a járványtani vizsgálatokat, és teszteket végeznek azokon, akik kapcsolatba kerültek a fertőzöttekkel és tüneteik vannak, illetve a tünetmentes kontaktszemélyeket otthoni elkülönítésbe helyezték.

{A}

Intézményes karanténban 291-en, otthoni elkülönítésben pedig 329-en tartózkodnak a megyében. A karanténközpontokat eddig 701-en hagyták el, otthonaikat pedig 4992-en a kéthetes elkülönítési időszak lejártával.

Különböző kihágásokért a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság 23 alkalommal bírságolta meg a szabályszegőket csütörtökön összesen 54 ezer lejre. Emellett három átfogó akció során 234 személyt és 73 személyautót ellenőriztek. A tapasztalt kihágásokért 21 esetben bírságoltak 52 770 lejre, illetve javakat koboztak el 2142 lej értékben. A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség egyetlen esetben sem rótt ki pénzbírságot.

{K1}

{K2}

{K3}