Felújítva kerül a helyére a köztéri bútorzat Gyergyószentmiklóson

Hegyi Zsuzsánna 2020. május 15., 13:32

Fokozatosan kerülnek helyükre a köztéri bútorok Gyergyószentmiklóson. A rögzített elemeket helyben, a mozgatható padokat a többi elemmel együtt a mellékgazdaság székhelyén újítják fel. 

Fotó: Hegyi Zsuzsanna

Festéket és faanyagot vásárolt a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatalhoz tartozó mellékgazdaság, amellyel a március közepén, a közterekről összegyűjtött bútorzatot felújítják. A pénteki kijárási korlátozások enyhítésével egy időben a főtéri park padjai is a helyükre kerültek. Ezzel

meg is nyitották a parkokat a városlakók előtt, a játszóterek azonban továbbra is, szalagkorláttal körülvéve zárva maradnak.

Fotó: Hegyi Zsuzsanna

„Előbb a mozgatható bútorzatot tettük rendbe, majd a rögzített padok karbantartását is elvégezzük” – ismertette Len Emil Balázs, Gyergyószentmiklós alpolgármestere. Az elöljáró elmondta, hogy

a padok deszkázatát lekezelve kicserélték, a fémből készült vázakat lecsiszolták és újrafestették.

Fotó: Hegyi Zsuzsanna

A városban lévő köztéri padok nagy része pénteken már a helyére is került. A többit a jövő hét folyamán viszik vissza. A köztéri bútorzat rendbetétele mellett a Salamon Ernő Gimnázium előtt lévő fémkorlátokat is újrafestették a mellékgazdaság munkatársai.

{A}