Koronavírus-gócpont van kialakulóban Csíkmindszenten

Iszlai Katalin 2020. május 15., 10:40

Etédhez hasonló gócpont alakulhat ki Csíkmindszenten, ahol két nap alatt kilenc személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az első érintett a feltételezések szerint Nyárádkarácson községben járva fertőződhetett meg.

Nyárádkarácson községben járva kaphatta el a fertőzést az első mindszenti beteg. Archív Fotó: Pinti Attila

Csíkmindszenti lakos a csütörtökön igazolt új Hargita megyei fertőzött – erősítette meg péntek reggel Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármester a Fun FM Rádió Kotyogó című műsorában. Mint mondta,

információi szerint azóta a település további nyolc lakójánál igazolták a fertőzést, a hivatalos adatokra azonban délig várni kell.

Két nap alatt tehát kilenc új esetet jegyeztek Csíkmindszenten, a járványtani vizsgálatok pedig arról árulkodnak, hogy az első érintett Nyárádkarácsonfalva községben járva kaphatta el a fertőzést.

{A}

A csíkszeredai polgármester hozzátette, a településen már pontosan tudják, hogy a helybéli roma közösség mely tagjai fertőződtek meg. Felhívta továbbá a figyelmet, attól, hogy feloldották a szükségállapotot, a vírus továbbra is terjedni fog, és várható volt, hogy előbb-utóbb megjelenik a csíki térségben is.

{K1}