A pályán avatnának bajnokot a női labdarúgó élvonalban

Zátyi Tibor 2020. május 12., 16:58

Döntött a Román Labdarúgó-szövetség sürgősségi bizottsága, befagyasztották a küzdelmeket a női labdarúgó-bajnokságok alsó osztályaiban. Az 1. Ligában arra törekednek, hogy az élmezőny a pályán döntse el a bajnoki cím sorsát.

A Vasas Femina idén még nem játszott bajnoki meccset. Korábbi felvétel Fotó: Erdély Bálint Előd

Az 1. Ligából nem esik ki senki, a következő szezon 14 csapatos lesz. A táblázat utolsó hat helyezettje számára véget ért a szezon, az első hatnál viszont elképzelhető a folytatás – tudtuk meg László Bélától, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina elnökétől.

„A hétfői egyeztetés után a csapatvezetők és a szövetség képviselői abban maradtak, követik az egészségügyi minisztérium által kidolgozott protokollt, hogy létrehozhassák azokat a feltételeket, amelyek szerint újra lehet kezdeni az edzéseket. Sajnos semmi sem biztos, hiszen napról napra változnak az előírások.

Keressük annak a lehetőségét, hogy a pályán zárjuk le az 1. Ligát, ám ez nem azt jelenti, hogy biztosan folytatódik is majd.

Ha június közepéig nem tudjuk elkezdeni a felkészülést, majd újraindítani a bajnokságot, akkor elképzelhető, hogy a 2020–2021-es bajnokság jóval hamarabb kezdődik majd. Eddig augusztus végén, szeptember elején kezdődött, most akár egy hónappal hamarabb rajtolhat a következő idény” – mondta a Vasas Femina elnöke.

{A}

László Béla hozzátette, hogy amennyiben folytatódik a 2019–2020-as bajnokság, akkor

a táblázat első hat csapata – a Kolozsvári Olimpia, a Galaci Universitatea, a Kisbecskereki Fortuna, a Vasas Femina, az Aradi Piros Security és a Borgóprundi Heniu – az előzetesen kiírt program szerint játszana egymással (az utolsó hattal nem).

Amennyiben ez nem kivitelezhető, akkor valószínűleg befagyasztják a bajnokságot, az Olimpia indul a Bajnokok Ligájában, illetve a Román Kupa küzdelmei sem folytatódnak. „Minden kérdésre két héten belül választ kapunk, hiszen mindenki várja, miképpen zárul ez a szezon. Ha folytatjuk is, az egyben felkészülés lesz a következő bajnokságra” – zárta a beszélgetést az elnök.