Sebastian Vettel távozik a Ferraritól

Székelyhon 2020. május 12., 11:09

A Ferrari megerősítette, hogy Sebastian Vettel a 2020-as Forma–1-es idény végén távozik a csapattól, miután nem hosszabbították meg a szerződését.

Sebastian Vettel 2015 óta versenyez a Ferrarival. Archív Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Néhány órával azután, hogy a német sajtóban megjelent, Sebastian Vettel nem tudott egyezségre jutni a Ferrarival, az olasz csapat hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a négyszeres világbajnok 2020-ban az utolsó szezonját kezdi meg velük, aztán befejezik a 2015 óta tartó együttműködésüket. A csapat kiemelte, a versenyzővel közös megegyezéssel jutottak arra, hogy nem hosszabbítják meg Vettel szerződését.

{A}

„Ezt a döntést közösen hoztuk meg, mi és Sebastian, mivel mindkét fél úgy érzi, ez a leghelyesebb” – nyilatkozta Mattia Binotto csapatfőnök. „Nem volt egy könnyű döntés, tudva, Sebastian mennyit ér versenyzőként és emberként. Nincs egy adott oka a döntésnek, leszámítva azt, hogy mindketten úgy éreztük, eljött az ideje annak, hogy elváljanak az útjaink, mert így érhetjük el a saját céljainkat.”

Sebastian Vettel közölte, az egyetértés hiányában nem látta értelmét a közös folytatásnak. „Ahhoz, hogy ebben a sportágban a legjobb eredményt érd el, létfontosságú, hogy mindkét fél tökéletes harmóniában dolgozzon együtt. A csapat és én érzékeltük, hogy már nem áll fenn a kölcsönös szándék a közös folytatásra a mostani szezont követően” – fogalmazott.