Gyermeknap online Gyergyószentmiklóson

Hegyi Zsuzsánna 2020. május 08., 19:27

Rendhagyó módon, de mégis megtartják a gyermeknapot Gyergyószentmiklóson.

Tömeg helyett verseket és rajzokat várnak. Képünk illusztráció Fotó: Lőrincz Csaba

A hagyományosan május végén tartandó Gyermeknapi Versmondók Találkozóját a mostani helyzethez igazodva sajátos formában tartják idén. „Minden szülőt és gyermeket arra biztatunk, hogy készüljenek olyan versekkel, amelyek a játék témájához kapcsolódnak. Ezt vegyék videóra és küldjék el nekünk” – így bátorítja részvételre a közép- és nagycsoportos, illetve elemi osztályos gyermekeket Fórika Sebestyén, a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ igazgatója.

„Igyekszünk ezeket a verseket egy csokorba szedni és közkinccsé tenni a televízióban, illetve az interneten” – tette hozzá a művelődési központ vezetője. A szavalatokat tartalmazó felvételek beküldési határideje május 24-e.

Ugyancsak gyermeknaphoz köthető az a felhívás, amely Csukás István bármely rajzfilmfigurájának megalkotásáról szól. Öt-tizenegy éves gyerekektől várnak szabadon választott technikával készült munkákat, szintén május 24-ei határidővel. A beérkező alkotásokat a művelődési központ Facebook-oldalán, online kiállítás keretében teszik közzé.