Német befektető létesít új munkahelyeket Háromszéken

Bíró Blanka 2020. május 07., 16:57

A műszakikerámia-alkatrészeket gyártó német Rauschert vállalat a Sepsiszentgyörgyhöz tartozó szépmezői ipari parkban kívánja létrehozni romániai leányvállalatát. A befektetés nyomán húsz új munkahely jön létre.

Fotó: Sepsi Ipari Park/Facebook

A múlt héten zajló versenytárgyalást követően a vállalat 4400 négyzetméter telket kapott haszonbérbe az ipari parkban, a főépületben pedig irodahelyiséget bérelnek. A haszonbérleti szerződést csütörtökön írták alá, hamarosan a vállalat megkezdi a csarnok építését.

{A}

Ezzel párhuzamosan egy már meglévő 500 négyzetméteres csarnokot bérel, hogy minél hamarabb meg tudja kezdeni a termelést. A cég az ipari kerámia területén folytat tevékenységet, a szépmezői munkapontjukon

villamosságtechnikai alkatrészeket fognak összeszerelni, az első szakaszban körülbelül 20 új munkahelyet teremtve

– tájékoztatott Miklós Zoltán, az ipari park igazgatója.

„A kiváló együttműködés, a kedvező feltételek és a jó infrastruktúra fontos szerepet játszottak abban a döntésünkben, hogy ide fektetünk be. Célunk, hogy biztos munkahelyeket létesítsünk, ahol az alkalmazottak jól érzik magukat és szakmailag is fejlődhetnek” – emelte ki Klaus-Dieter Toews, a Rauschert Románia igazgatója.

A német Rauschert cég több mint százhúsz éves tapasztalattal rendelkezik a műszakikerámia-alkatrészek gyártásában, és több mint ezerkétszáz alkalmazottat foglalkoztat tizenhat országban, többek között Németországban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában, Japánban, valamint az Egyesült Királyságban.