Szigorítások a Szejke SK-nál, a kivárásra rendezkedtek be

Zátyi Tibor 2020. május 07., 14:36

A Román Kézilabda-szövetség (FRH) igazgatótanácsa a múlt héten hozott döntése értelmében júniusban a pályán szeretnék befejezni a bajnokságokat. A férfi másodosztályban a feljutásért küzdő Székelyudvarhelyi Szejke SK részéről Ilyés Szabolcs sportigazgató nyilatkozott a jelenlegi helyzetről.

Egyelőre úgy néz ki, a pályán harcolhatják ki a feljutást. Korábbi felvétel Fotó: Veres Nándor

A másodosztályban rögtön a döntő tornával folytatódik az idény, június 19–21. között a négy csoport első két helyezettjével. A C csoport éllovasa, a Székelyudvarhelyi Szejke SK a D csoport másodikával, a Nagyszentmiklósi Unireával találkozik a június 19-ei negyeddöntőben.

Megkerestük Sipos Lóránt edzőt, illetve Komporály Attila csapatkapitányt, akiket arról szerettünk volna megkérdezni, hogy mi a véleményük a bajnokság folytatásáról, a negyeddöntős ellenfélről, illetve a karanténban való felkészülésről, ám

mindkettőjüktől azt a választ kaptuk, hogy a klub vezetősége felszólította őket, hogy nem nyilatkozhatnak a sajtónak.

„A mostani állapotok közepette, amikor napról napra változik minden, nem szerettük volna azt, hogy valótlan információk, vagy olyan dolgok jelenjenek meg a sajtóban, amelyek csak részben felelnek meg a valóságnak, így úgy gondoltuk, hogy míg tart ez az állapot, csak a vezetőség nyilatkozik a csapat aktuális helyzetéről” – mondta Ilyés Szabolcs sportigazgató.

„A szövetség mindenképp folytatni szeretné a bajnokságokat, de

mi nem látjuk annak lehetőségét, hogy a kézilabdacsapatok meg tudjanak felelni az egészségügyi minisztérium által meghatározott kritériumoknak.

Információink szerint még az első osztályos csapatoknak is nagy gondot okoz a felkészülés elkezdése, akkor az A divíziósok miképp tudnák előteremteni ezeket a szigorú feltételeket?” – folytatta.

{A}

A bajnokságokkal kapcsolatban végleges döntés május 18-án várható, addig még videokonferencián egyeztet az első ligás és a feljutásra álló csapatokkal az FRH.

Most a türelem a legfontosabb, várjuk fentről az instrukciókat, és ennek megfelelően lépünk tovább. A megszűnés nem fenyegeti a Szejkét, több elképzelésünk is van a folytatásra.

Az egyik, hogy saját nevelésű, ifjúsági játékosokkal folytatjuk, vagy a jelenlegi kerettel a másodosztályban, és azt sem zártuk ki, hogy amennyiben lehetőség van rá és a gazdasági helyzet is megengedi, elindulunk az első osztályban” – tette hozzá Ilyés.

Mint megtudtuk, a felfüggesztett szerződésű játékosok márciusra megkapták az állami támogatást, ám a februárról elmaradt béreket még nem utalták ki nekik. „A jelenlegi helyzetet tekintve ebben a hónapban ki tudjuk egyenlíteni a tartozásainkat. Néhány játékosunknak hamarosan lejár a szerződése, ám a szövetség erre nem tért ki, hogy ha júniusban játszani kell, akkor mi lesz a megoldás. Várjuk a fejleményeket” – zárta a beszélgetést.