Elkezdték a játékosok tesztelését a Kolozsvári CFR-nél

Horváth Bálint Ottó 2020. május 06., 11:28

A hosszú kényszerpihenő után hamarosan újrakezdődik a felkészülés a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR labdarúgócsapatánál. Előbb azonban a játékosokon és a szakmai stáb tagjain elvégzik a kötelező koronavírustesztet.

Hamarosan újra edzésbe állhatnak a játékosok. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR 1907

A klub vezetősége értesítette a stábtagokat és a labdarúgókat, hogy kedden és szerdán jelenjenek meg a stadionnál, ahol elvégzik a koronavírustesztet. Mindannyian megkapják az edzőfelszerelésüket, hiszen hamarosan három fős csoportokban megkezdik az edzéseket.

A CFR idegenlégiósai az elmúlt napokban visszatértek Kolozsvárra, de ők két hétig otthoni elkülönítésben lesznek. A Fanatik.ro portál információi szerint azonban nincs közöttük a litván kapus, Giedrius Arlauskis, aki a szaúd-arábiai élvonalba szerződhet. Helyére pedig Cristian Bălgrădean érkezhet, aki egyes híresztelések alapján már korábban aláírt a kolozsváriakkal, és majd a nyári felkészülés során csatlakozik a kerethez, miután lejár a szerződése az FCSB-vel.

Dan Petrescu vezetőedző nagy vonalakban már megtervezte a CFR felkészülését a következő időszakra.

Eszerint, május 15-én a csapat teljes kerete egy kolozsvári hotelbe vonul, ahonnan minden nap a stadionhoz utaznak az edzések elvégzésére.

Az élvonalbeli bajnokság újrakezdését június 6-ára, vagy június 13-ára tervezik, de ezek az időpontok továbbra is bizonytalanok, hiszen minden attól függ, hogyan alakul a járványhelyzet az országban. Az 1. Liga március 12-ei félbeszakításakor a Kolozsvári CFR négy pontos előnnyel állt az élen a rivális FCSB és az Universitatea Craiova előtt. A felsőházi rájátszásból csak két fordulót rendeztek meg, még nyolc játéknap maradt hátra.