Napok óta változatlan a fertőzöttek száma Hargita megyében

Iszlai Katalin 2020. május 05., 14:10

Szombat óta nem igazoltak újabb koronavírus-fertőzést Hargita megyében, az intézményes karanténban lévők száma viszont keddre ismét jelentősen megugrott.

Képünk illusztráció Fotó: Erdély Bálint Előd

Egyetlen nap alatt 17-el nőtt az intézményes karanténban lévők száma Hargita megyében – derült ki a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal keddi közleményéből. Újabb fertőzést nem igazoltak, így hivatalosan továbbra is 21 az eddig igazolt esetek száma a térségben. Tizenegy személyt a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi kórházakban tartanak megfigyelés alatt, kilenc személy meggyógyult, egy pedig elhunyt.

Intézményes karanténban 256-an, otthoni elkülönítésben pedig 247-en tartózkodnak a megyében. A karanténközpontokat eddig 521-en hagyták el, otthonaikat pedig 4765-en a kéthetes elkülönítési időszak lejártával.

Különböző kihágásokért hétfőn a korábbi naphoz képest jóval kisebb értékben bírságoltak a hatóságok. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság 45 alkalommal bírságolta meg a szabályszegőket összesen 56 740 lejre, illetve két átfogó akciót is tartott, amely során 529 személyt és 349 személyautót ellenőriztek. A tapasztalt kihágásokért 40 esetben bírságoltak 45 130 lejre, illetve javakat koboztak el 235 lej értékben. A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség 3 esetben 6000 lej értékben rótt ki pénzbírságot.