A pályán fejezik be a kézilabdázók, a Szejke SK ellenfele Nagyszentmiklós lehet

Zátyi Tibor 2020. május 04., 14:31

Döntött vasárnap a Román Kézilabda-szövetség igazgatótanácsa, és amennyiben a hatóságok megengedik, akkor júniusban a pályán folytatódnak a férfi és női bajnokságok.

A Szejke SK a Nagyszentmiklósi Unirea csapatával találkozik a június 19-ei negyeddöntőben. Archív Fotó: Veres Nándor

A tervek szerint az első hivatalos mérkőzést június 13-án rendezik, a női másodosztály B csoportjában a Bukaresti CSM II. és a Bukaresti Știința között (a végeredmény befolyásolhatja a széria végső állását).

Egy nappal később pedig a Bölények Ligája 24. fordulója lesz napirenden. A férfiaknál a további játéknapok: 25. forduló – június 18., 26. forduló – június 21., a halasztott mérkőzéseket június 28-án pótolják. A Román Kupa négyes döntőjét június 24–25-én rendezik, a Bákói CSM–Bukaresti Dinamo mérkőzés végeredménye a bajnokságba is beleszámít.

A másodosztályban rögtön a döntő tornával folytatódik az idény, június 19–21. között a négy csoport első két helyezettjével.

A C csoport éllovasa, a Székelyudvarhelyi Szejke SK a D csoport másodikával, a Nagyszentmiklósi Unireával találkozik a június 19-ei negyeddöntőben. Továbbjutás esetén az elődöntőben a CSU Suceava–CSM Alexandria párharc győztese következik. A másik ág: CS Medgidia/CS Magnum Botoșani–Nagyváradi VSK/Kolozsvári U.

Június 21-én rendezik a döntőt és a harmadik helyért kiírt találkozót. A két döntős feljut a Bölények Ligájába, míg a másik két csapat június 28–30. között osztályozó tornán vesz részt az első osztály 11. és 12. helyezett együttesével (jelenleg Fogarasi VSK és CSM Vaslui).

{A}

A nőknél a tervek szerint június végéig be szeretnék fejezni a bajnokságot (még nyolc forduló van hátra), a Román Kupa két negyeddöntőjét június 16-ára, a négyes döntőt pedig június 20–21-ére ütemezték.

A másodosztályban a férfiakéhoz hasonló döntő tornát rendeznének.

Jelen állás szerint a másodosztály döntő tornájának negyeddöntőjében: Galaci CSM–Bukaresti Știința, Dacia Mioveni–Marosvásárhelyi VSK, Konstancai Neptun–HCF Piatra Neamț, Kisjenői Kőrös–CS Activ Prahova Ploiești. A Székelyudvarhelyi Női Kézilabdaklub számára véget ért a szezon. 

Május 18-án újra összeül az igazgatótanács, így akkor újabb fejlemények várhatók.