Közel ötvennel csökkent a karanténban lévők száma Hargita megyében

Iszlai Katalin 2020. május 03., 15:03

Jelentősen csökkent az intézményes karanténban és a házi elkülönítésben lévők száma vasárnap Hargita megyében, illetve újabb fertőzést sem igazoltak a térségben.

Több átfogó ellenőrző akciót is tartott szombaton Hargita megyében a rendőrség. Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

Nem igazoltak újabb koronavírus-fertőzést vasárnap Hargita megyében, az intézményes karanténban lévők száma pedig 46-tal csökkent egyetlen nap alatt – derült ki a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal közleményéből. Ennek megfelelően

továbbra is 21-re tehető a megyében eddig igazolt esetek száma.

Tizenegy személyt a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi kórházakban tartanak megfigyelés alatt, kilenc személy meggyógyult, egy pedig elhunyt.

Intézményes karanténban 258-an, otthoni elkülönítésben pedig 285-en tartózkodnak a megyében. A karanténközpontokat eddig 473-an hagyták el, otthonaikat pedig 4690-en a kéthetes elkülönítési időszak lejártával.

{K1}

Különböző kihágásokért a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság 78 alkalommal bírságolta meg a szabályszegőket szombaton, összesen több mint 114 ezer lej értékben, illetve

hét átfogó akciót is tartott, amely során 674 személyt és 338 személyautót ellenőriztek.

A tapasztalt kihágásokért 68 esetben bírságoltak több mint 102 ezer lejre, illetve javakat koboztak el 1442 lej értékben.