Távhőmérők segítik a szűrést a csíkszeredai kórházban

Székelyhon 2020. április 27., 16:47

Húsz infravörös távhőmérőt adtak át hétfőn a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak a Rotary Klub Csíkszereda Egyesület képviselői. A műszerek a betegek szűrését fogják segíteni a kórház több osztályán.

Fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

Az egyesület által szervezett adománygyűjtés eredményeként, a korábban már átadott védőfelszerelések után hétfőn húsz darab infravörös hőmérőt adományoztak a Rotary Klub Csíkszereda Egyesület képviselői a csíkszeredai kórháznak.

A koronavírus-járvány miatt nagyon megnőtt a kereslet ezen eszközök iránt és nagyon nehézkes a beszerzésük.

Konrád Judit, a kórház menedzsere az átvétel alkalmával kifejezte az egyesület képviselőinek a kórház háláját a kapott adományokért. „A Rotary az elsők között segített és ez nagyon fontos, a járvány kitörésekor tapasztalt bizonytalanságban megnyugtató volt megtapasztalni, hogy van szinte azonnal érkező külső segítség is” – mondta a menedzser.

Fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

A testhőmérséklet kontaktusmentes mérésére alkalmas műszereket a kórház elosztotta azon osztályokra, ahol fontos a használatuk, így például a betegosztályozó sátorhoz, a sürgősségi osztályra, az intenzív terápiás osztályra, a Covid-19-betegeket kezelő osztályra, a fertőző betegségeket kezelő osztályra, a gyermekosztályra és a Szentegyházi Egészségügyi Központba. A Rotary Klub Csíkszereda Egyesület eddig 76 939 lej értékben támogatta a kórházat.

{A}