Négyes döntőben a Veszprém, Eb-re és vébére jutottak a magyar kéziválogatottak

MTI 2020. április 24., 16:58

A Telekom Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel az európai szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága pénteken törölte az egyenes kieséses szakaszt. Eltörölték a válogatottak selejtezőit is, így a magyar együttes biztos résztvevője a nőknél az Eb-nek, a férfiaknál a Vb-nek.

Fotó: Facebook/Magyar kézilabda-válogatott

A férfi BL a csoportkör után, a rájátszás első fordulója előtt szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt. A negyeddöntőbe jutásért a Veszprém a lengyel Wisla Plock, a Mol-Pick Szeged pedig a címvédő Észak-macedón Vardar Szkopje csapatával találkozott volna, majd továbbjutás esetén a negyeddöntőben a két magyar együttes egymással játszott volna.

A jelenlegi tervek szerint a négyes döntőt december 28–29-én rendezik Kölnben

a Barcelona, a Paris Saint-Germain, a THW Kiel és a Telekom Veszprém, mint a főcsoportok első két helyezettjei részvételével, a sajátjában harmadik helyen zárt Mol-Pick Szeged viszont nem lehet ott a legrangosabb európai kupasorozat Final Fourjában.

A nőknél a szeptemberben rendezendő budapesti fináléhétvégét a négy helyett nyolccsapatosra tervezik, azonban ha ez nem sikerülne, akkor októberben lesz a döntő, de akkor már csak négy csapattal. Ebben az esetben a főcsoportok első két helyezettjei lehetnek ott, ami azt jelenti, hogy a Győri ETO csoportelső lévén biztosan finalista a Brest, a Metz és az Esbjerg mellett.

{A}

A női kézilabda Európa-bajnokság tekintetében úgy döntött az EHF, hogy eltörli a selejtezőket, és

a 2018-as Eb-helyezések alapján indulhatnak a csapatok a 2020-as dán-norvég közös rendezésű tornán, amelyen így a magyar és a román női válogatott is részt vesz.

Hasonlóan döntöttek a férfi világbajnokság selejtezővel kapcsolatban is, a 2021-es Vb-n az idei Európa-bajnoki helyezések alapján rangsoroltak, így a magyar válogatott biztosan ott lesz az egyiptomi viadalon.