Más országban is lejátszhatják az 1. Ligát

Horváth Bálint Ottó 2020. április 22., 15:55

A Román Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) és az összes élvonalbeli klub szerdai videokonferenciáján megtárgyalták annak a lehetőségét, hogy amennyiben Romániában nem megengedett, külföldön játsszák le az 1. ligás bajnokság hátralévő részét.

Lehet, hogy semleges pályán játsszák végig a bajnokságot a csapatok. Archív Fotó: Pinti Attila

A bajnokságot lebonyolító szervezet kezdeményezését a klubok egyöntetűen támogatták. A terv szerint a közös edzések újrakezdése után

a csapatok edzőtáborba vonulnak a jól ismert törökországi Antalyába, ahol a háromhetes felkészülési időszak lejártával lejátszanák a hátralévő bajnoki mérkőzéseket.

Továbbá, a klubok költségei is alacsonyabbak lennének, hiszen nem kellene többet utazniuk a találkozókra, ráadásul saját edzőközpontjuk is lenne a felkészülés, illetve a bajnokság ideje alatt.

{A}

Ezt a forgatókönyvet azonban abban az esetben valósítanák meg, ha

a június 6-ai hétvégétől kezdődően Romániában nem engedélyezik a labdarúgó-mérkőzések megrendezését.

A múlt héten ugyanis a liga illetékesei arról határoztak, hogy legkorábban ettől az időponttól folytatódhat a bajnokság.

{K1}

Mivel azonban Klaus Johannis államfő szerdán bejelentette, hogy nem hosszabbítják meg a május 15-éig tartó, a koronavírus-járvány miatt kihirdetett szükségállapotot, elképzelhető, hogy ezt követően a csapatok elkezdhetik az edzéseket, és a tervezett időpontban újraindulhat a bajnokság is Romániában.