Nincs veszélyben a székely körverseny

Dobos László 2020. április 22., 12:51

Az augusztus 4–8. közötti időszakra tervezték az idei Székely Kerékpáros Körversenyt, amelynek megrendezése egyelőre nincs veszélyben a koronavírus-járvány miatt.

Augusztus elejére tervezik az idei körversenyt Fotó: Pinti Attila

Novák Károly Eduárd, a Román Kerékpáros-szövetség (FRC) elnöke szerint egyelőre nincs veszélyben Székelyföld Kerékpáros Körversenyének a megrendezése, sem a nemzetközi szövetség, sem pedig a romániai szakszövetségnek nincs tudomása arról, hogy elmaradna a rangos sportesemény.

{A}

Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere kedden azt nyilatkozta, hogy az önkormányzat pénteki gyűlésén napirendre kerül az összes olyan, augusztus 31-éig esedékes kulturális és sportrendezvény törlése, amelyeket a polgármesteri hivatal vagy ennek alintézményei rendeznének. A polgármester szerint kivételt csak azok a sportesemények képeznek, amelyek az országos vagy a nemzetközi sportnaptárban szerepelnek.

{K1}

Csíkszereda sportbarát városvezetése és a helyi kerékpáros klub (Tusnad Cycling Team) kezdeményezésére 2007-ben szervezték meg első alkalommal Székelyföld Kerékpáros Körversenyét, mely 2008-tól már a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában is szerepel.

Tavaly nyáron 13. alkalommal haladt át Hargita és Kovászna megyék útjain a kerékpáros karaván, amely a német Jonas Rapp győzelmével zárult.