Belső felújítási munkálatok a volt Kós Károly-iskolában

Bíró Blanka 2020. április 21., 19:37

Sepsiszentgyörgy önkormányzata tavaly nyáron kezdte el a volt Kós Károly Szakközépiskola ingatlanegyüttesének korszerűsítését. Jelenleg a hátsó épület belső felújítása zajlik, a munkálatokat saját forrásból fedezi az önkormányzat.

Fotó: Vargyasi Levente

Eddig a területrendezésre, a hátsó épület külső hőszigetelésére, a tetőszerkezet kijavítására és cserepezésre került sor. Az iskolaudvart leburkolták, játszóteret építettek, a hátsó épületen a nyílászárók egy részét is kicserélték. Ugyanitt szigetelték a tetőteret, újraépítették a tartószerkezeteket, új falakat állítottak. Kicserélték a víz- és fűtésrendszer vezetékeit, jelenleg a padló- és falburkolaton dolgoznak, illetve a falakat meszelik. Az intézményhez tartozó további épületeket is felújítják.

Fotó: Vargyasi Levente

Amint befejezik a munkálatokat, az épületet a Székely Mikó Kollégium elemi osztályos tanulói veszik birtokba. A Kós Károly Szakközépiskolát 2017-ben vonták össze a Puskás Tivadar Szakközépiskolával, és kiköltöztették az épületéből. A városvezetés azzal érvelt, hogy a belvárosi mintegy ezer férőhelyes épületben 300 szakiskolás diák tanult, miközben csak a Székely Mikó Kollégiumban közel 500 elemis kisdiák jár, ezért döntöttek az átszervezés mellett.

Fotó: Vargyasi Levente

Fotó: Vargyasi Levente

Fotó: Vargyasi Levente

{A}