Csányi Sándor marad az MLSZ elnöke, június 13-áig kellene elkezdeni a magyar bajnokságot

MTI 2020. április 21., 15:22

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) keddi online küldöttközgyűlésén további öt évre bizalmat szavazott Csányi Sándor elnöknek.

Csányi Sándor Fotó: MTI

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója – aki 2010 óta tölti be a posztot, amelyre egyedüli jelölt volt – a március 16-án felfüggesztett bajnoksággal kapcsolatban elmondta, hogy a lezárásra egyelőre két vészforgatókönyv van: az egyik szerint sem kiesők, sem feljutók nem lennének az élvonalban, a másik szerint pedig búcsúzó nélkül, két feljutóval, 14 csapattal rendeznék meg a 2020–2021-es szezont. Hozzátette, a csapatoknak legalább háromhetes felkészülésre lenne szükségük a bajnokság folytatását megelőzően.

{A}

Értékelőjébe Csányi Sándor kiemelte,

az előző ciklus végeztével egy gazdaságilag erős korszak zárult le a magyar futballban.

Ötvenéves lemaradást pótoltak be az infrastrukturális fejlesztések, a stadionok és amatőr pályák terén. Kiemelte a világszínvonalú Puskás Arénát, és hozzátette, hogy jelentősebb fejlesztésekre a közeljövőben nem lesz szükség. Az MLSZ elnöke megjegyezte, hogy a szövetség szélesítette a futball tömegbázisát, tíz év alatt megháromszorozta a labdarúgásba bevont aktív gyerekek, fiatalok létszámát.

Csányi Sándor szerint a magyar labdarúgás fejlődését jelzi, hogy a magyar klubok egyre többször jutnak be a nemzetközi kupasorozatok csoportkörébe. „Bízom benne, hogy nem lesz különlegesség, ha egy magyar csapat eredményesen szerepel az Európa Ligában és a Bajnokok Ligája is elérhető lesz” – tette hozzá.

Az MLSZ elnöke közölte,

a klubokban több magyar futballistára lenne szükség ahhoz, hogy több néző legyen a mérkőzéseken.

Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, a fejlesztéseknek köszönhetően mára családbarát körülmények fogadják a drukkereket, persze akad néhány mérkőzésen kivétel, és továbbra is felveszik a harcot a rasszizmus, antiszemitizmus ellen.

A következő öt év legfontosabb céljairól Csányi Sándor elmondta, egy mérsékeltebb infrastrukturális fejlesztés következik,

a szakemberek képzésében, a női futball, illetve a futsal terén vannak még előrelépési lehetőségek, emellett a válogatott és a klubok sikeres nemzetközi szereplése kiemelt fontosságú.

Csányi Sándor szerint továbbra is az eddigi úton kell haladni és nagyon bízik abban is, hogy a válogatott kiharcolja a jövő évi Európa-bajnoki szereplést.