Újabb játékosával hosszabbított a Gyergyói HK

Gergely Imre 2020. április 20., 17:35

A jégkorong Erste Liga legaktívabb csapatai közé tartozik a Gyergyói Hoki Klub, javában dolgoznak a következő szezon játékoskeretének kialakításán. A piros-fehérek hétfőn már a harmadik játékosuk szerződéshosszabbítását jelentették be, Timur Raszulov is Gyergyószentmiklóson folytatja.

Timur Raszulov a csapat meghatározó játékosa volt az elmúlt szezonban Fotó: GYHK

A GYHK a csapatépítést, a korábbi erősségeinek megtartásával kezdi. Az együttest Román Kupa döntőbe, és az Erste Liga elődöntőjébe vezető Malcolm Cameron edzővel hosszabbítottak, és a liga egyik legjobb kapusa, Jordon Cooke mellett a piros-fehérek múlt szezonjának egyik legstabilabb hátvédjével is megkötötték az új szezonra szóló megállapodást.

Amint a klub Facebook-oldalán közzétett közleményben írják, Timur Raszulov 53 meccset küzdött végig az Erste Ligában, emberelőnyben és emberhátrányban is meghatározó játékos volt. Az elmúlt szezonban 3 gól, 17 gólpassz a termése, és +14-es mutatója is elismerésre méltó.

A 31 éves hátvéd az orosz mellett román állampolgársággal is rendelkezik, így nem légiósnak, hanem hazai játékosnak számít. Amint megtudtuk, a hazai játékosok mindegyikének érvényben lévő szerződése van a Gyergyói Hoki Klubbal.

{A}