Vass Orsolya lehet a székelyudvarhelyi Művelődési Ház új vezetője

Kovács Eszter 2020. április 17., 13:30

Új igazgatója lesz a székelyudvarhelyi Művelődési Háznak: a héten zajlott a kulturális intézmény menedzseri posztjára kiírt versenyvizsga szóbeli szakasza, az eredmény alapján a jövőben Vass Orsolya veszi át Elekes Gyula helyét.

Vass Orsolya több mint tíz éve dolgozik a civil szférában, hét éve az UFF vezetője Fotó: Barabás Ákos

2019. november 30-án lejárt Elekes Gyula a mandátuma, ezért menedzseri vizsgát írt ki Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala a Művelődési Ház igazgatói posztjára. Az erre vonatkozó szabályzatot még februárban fogadta el az önkormányzati képviselő-testület, a vizsgát két felvonásban tartották.

A jelentkezőknek menedzseri tervet kellett benyújtani, amelyet a szóbeli vizsgán kellett megvédeni.

A kiírás kritériumaink azonban ezúttal nem felelt meg Elekes Gyula, a Művelődési Ház korábbi vezetője: mint megtudtuk,

a végzettsége nem volt elégséges ahhoz, hogy részt vehessen a vizsgán.

A Veress-Nagy Tímea (sepsiszentgyörgyi kulturális szakember, Székelyudvarhely kulturális stratégiájának egyik szerzője), Kányádi Szilárd (a Csíki Játékszín igazgatója) és Simon Tímea Mária (a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal rendezvényszervező irodájának vezetője) alkotta vizsgáztatóbizottság végül csak Vass Orsolya menedzseri tervét értékelte.

Arról, hogy az új igazgató mandátuma mikor veszi kezdetét, illetve, hogy a szükségállapot hogyan befolyásolja a vezetőváltást, egyelőre még nem adott tájékoztatást a polgármesteri hivatal.

Vass Orsolya az Udvarhelyi Fiatal Fórum elnöki tisztségét tölti be 2012 óta, évekig a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) szervezőcsapatának volt tagja, 2014-ben a rendezvény főszervezője volt.

{A}