Telt ház volt a virtuális székely focirangadón

Dobos László 2020. április 10., 14:25

Virtuális labdarúgó-mérkőzést játszott csütörtökön este Székelyföld legjobb két együttese, az élvonalbeli Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és a 2. ligás FK Csíkszereda. A 15 lejes belépőkből közel 16 ezer lej gyűlt össze, az összeget a csíki és a szentgyörgyi kórházaknak utalják majd át a szervezők.

Összefogtak a székelyföldi sportemberek Fotó: Pinti Attila

Jótékonysági eseményt hirdetett meg két héttel ezelőtt három erdélyi szurkolói csoport: április 9-én képzeletbeli futballmérkőzést rendeztek a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda között. A sportbarátok a koronavírus-járvány idején rendhagyó módon támogathatták a csíkszeredai és a sepsiszentgyörgyi megyei kórházat.

{A}

„A csíkszeredai Lokálpatrióták, a sepsiszentgyörgyi Székely Légió foci és kosárlabda szurkolói, valamint a Transylvanian Fanatics közösen veszi fel a harcot a láthatatlan ellenséggel, együtt mutatva fel erejüket. Rendkívüli helyzetek, rendkívüli megoldásokat kérnek, így megszervezzük az első székelyföldi képzeletbeli karitatív mérkőzést a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda között” – közölték a szervezők a felhívásban.

Fotó: Pinti Attila

Telt ház volt

A szervezők nagypénteken délben közleményt adtak ki az eseményről: „Őrömmel jelentjük, hogy a tegnapi esti mérkőzésen,

az eladott jegyek alapján az összegyűjtött összeg: 15 661,77 lej (ez a péntek délig a bankszámlára befolyt összeg).

Ez nem jelenti az akció végét, a nagy érdeklődésre való tekintettel az adakozást húsvétvasárnapig, április 12-éig meghosszabbítottuk. Reményeink szerint jövő hét folyamán a véglegesen befolyt pénzösszeget átutaljuk a kórházak számláira.

Ezáltal meg szeretnénk köszönni mindenkinek a támogatást: a Sepsi OSK, az FK Csíkszereda focicsapata, a Sepsi-SIC női kosárlabda, a Csíkszeredai Sportklub hokicsapat vezetőinek és tagjainak a hathatós segítségét, mellénk állását az ügy támogatásában és népszerűsítésében. Köszönjük szurkolóinknak, hogy megtöltöttük tegnap este a stadiont!”

Fotó: Halmágyi Zsolt

A Sepsi OSK szurkolóinak Facebook-oldalán egy rövid, képzeletbeli meccsbeszámolót is közzétettek, mely szerint igazságos döntetlen született a székely rangadón. A gól nélküli első félidőt követően a háromszékiek Fülöp Loránd révén az 58. percben megszerezték a vezetést, a csíkiak Bajkó Barna révén a 71. percben egyenlítettek. 

A mérkőzésen több gól nem született, így 1–1-es végeredménnyel zárult a virtuális székely futballünnep.

Aki a következő napokban be szeretne kapcsolódni a jótékonysági akcióba a következő bankszámla-számon vásárolhat 15 lejes belépőket: RO82 RNCB 0124 1153 3497 0001, ASOCIATIA SEPSI BC FANS, SWIFT-kód: RNCBROBU.

A szervezők arra kérik az adományozókat, a megjegyzés rovatban a „jegyár/bilete” kulcsszavakat tüntessék fel.