Labdarúgó-Eb: két várossal kevesebb?

Székelyhon 2020. április 09., 15:07

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kettővel csökkentheti azoknak a városoknak a számát, amelyek otthont adnak a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott Európa-bajnokság mérkőzéseinek.

A londoni Wembley stadionban rendeznék a torna döntőjét Fotó: Facebook/UEFA

A londoni Daily Mail napilap információi szerint, a pandémia által leginkább sújtott országok közé tartozó Olaszország és Spanyolország két helyszíne, azaz Róma és Bilbao kerülhet le az Eb-rendezésre kiválasztottak listájáról, mivel az UEFA attól tart, hogy

a járvánnyal összefüggésben elszenvedett gazdasági károk miatt sem az olasz metropolisz, sem a spanyol város nem tud megfelelően felkészülni a kontinensviadal nekik szánt mérkőzéseire.

A világjárvány mellett az is nehézséget jelenhet a szervezőknek, hogy a kényszerű halasztás miatt programütközések lehetnek a 12 érintett város stadionjában, ahogyan például a torna döntőjének otthonául szolgáló Wembley, vagy éppen a Glasgow-i, a dublini és az amszterdami stadion esetében.

A lap megjegyzi, a felmerülő problémák és a jókora többletköltségek ellenére az angol szövetség már jelezte,

továbbra is eltökélt amellett, hogy az összes, oda tervezett találkozót (három csoportmeccset, egy elődöntőt és a finálét) megrendezzék a Wembley-ben .

Továbbá kiemelik, hogy Rómát, valamint Bilbaót leszámítva még egyetlen másik város esetében sem merült fel, hogy ne tudná tartani a vállalásait.

A 24 válogatottat felvonultató jövő évi Eb 51 meccses sorozata Rómában kezdődne, és Budapest mellett még Amszterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Dublin, Glasgow, Koppenhága, London, München és Szentpétervár a házigazda.

{A}