Az üveggyűjtés elmarad, a lomtalanítás nem

Korpos Attila 2020. április 08., 20:25

A kijárási tilalom fenntartása miatt az Eco-Csík Kft. kénytelen lemondani a tavaszi üveggyűjtésről és az elektronikus hulladék-gyűjtésről. A szokásos lomtalanítást viszont megtartják – tájékoztatott a térségi hulladékgazdálkodó. 

A lomtalanításból származó tárgyakat idén is elszállítja a hulladékgazdálkodással megbízott cég Csíkszéken. Képünk illusztráció Fotó: 123RF

Az intézkedések nem befolyásolják a lomtalanítást, amelyet Csíkszeredában a tavaszi nagytakarítással együtt végeznek el. Vidéken a lomtalanítást a hónap utolsó hulladékszállítási napján ejtik meg, április 17-ével kezdődően. Ennek jelentőségét növeli, hogy a szükségállapot meghosszabbítása miatt május első hétfőjén sem folytathatják  a cég udvarán az ingyenes hulladékátvételi szolgáltatást – áll a szerkesztőségünknek küldött közleményben.

{A}

A szolgáltató felkéri a lakosságot, hogy a fölöslegessé vált bútorokat, matracokat, ruhaneműket és egyéb lomokat helyezzék ki a kapujuk elé a hónap utolsó hulladékszállítási napjának reggelén. Kiemelik, a lomtalanítás keretében építkezési és zöld hulladékot nem szállítanak el.