Fokozott a felügyelet Nyárádkarácson községben, közalkalmazottak kerültek otthoni elkülönítésbe

Simon Virág 2020. április 08., 18:39

Egyre feszültebb a hangulat Nyárádkarácsonban, ahol jelentősen megnőtt a koronavírussal fertőzött személyek száma és kilenc közalkalmazott, közöttük a nagyközség vezetői is otthoni elkülönítésben vannak.

A hivatalban már csak nyolc alkalmazott dolgozik Fotó: Haáz Vince

Napok óta aggasztó hírek keringenek az Alsó Nyárádmentén, és az, hogy nincsenek konkrét számok arról, hogy egy-egy településen hány koronavírussal fertőzött személy van, csak duzzasztja a rémhíreket.

A Maros megyei prefektúrától kapott tájékoztató szerint keddtől Nyárádkarácson községben

kilenc közalkalmazott otthoni elkülönítésben marad, miután egy koronavírussal fertőzött személlyel érintkeztek.

{A}

A prefektus leszögezi, hogy elemezték a helyzetet és úgy találták, hogy a hivatalban maradt nyolc alkalmazott el tudja látni a legszükségesebb feladatokat, így nem lesz fennakadás a nagyközség életében. A közlemény szerint

a közegészségügyi igazgatóság adatai szerint az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a koronavírussal fertőzött és az otthoni elkülönítésbe kényszerített személyek száma a községközpontban és Hagymásbodonban.

A járványügyi felmérések még zajlanak. Közben a megyei sürgősségi esetek bizottsága arról döntött, hogy fokozott rendőri ellenőrzést léptetnek életbe a község területén és szigorúan vizsgálják a katonai rendeletek betartását.

Amennyiben a járványügyi helyzet szükségessé teszi újabb szigorításokra lehet majd számítani.