Telefonos ügyintézés a területalapú támogatásokért

Gergely Imre 2020. április 08., 17:48

A gyergyószentmiklósi városháza idén nem személyesen, hanem telefonos ügyintézés révén állítja ki azt a bizonylatot, amelyet a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségnél (APIA) a területalapú támogatások igénylésekor mellékelni kell.

Közel ötszáz gyergyószentmiklósi földtulajdonost fognak telefonon megkeresni. Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Amint az erről szóló közleményből kiderül, egy városházi alkalmazott telefonon hívja sorra a gazdákat, földtulajdonosokat, azokat, akik a múlt évben is benyújtottak támogatás igénylést, azaz az elérhetőségük szerepel az APIA adatbázisában. Az érintetteket az igénylő családneve szerint ábécésorrendben hívják majd, és hogy éppen melyik betűnél tartanak, azt az önkormányzat Facebook-oldalán és a Gyergyó Tv képújságjában teszik közzé.

A városháza arra kéri az érintetteket, hogy amennyiben május 10-ig nem hívják őket telefonon, az utána következő napokban jelentkezzenek a 0266–364494-es telefonszámon.

Fontos tudni, hogy hiába várnák a telefonhívást azok a földtulajdonosok, akik 2019-ben nem részesültek támogatásban, ugyanis elérhetőségük nem szerepel az adatbázisban. Ők szintén a jelzett számon kérhetik az önkormányzat igazolását május 10-től kezdődően, legkésőbb május 15-ig, vagyis az APIA támogatások igénylésének benyújtására megjelölt határidőig. 

Az igazolás kibocsátását követően sem szükséges személyesen ellátogatni a hivatalba, mivel az önkormányzat eljuttatja az igazolásokat az ügynökséghez.

{A}