Két haláleset egyetlen nap alatt Maros megyében a koronavírus-fertőzés miatt

Simon Virág 2020. április 08., 15:47

Két Maros megyei személy koronavírus-fertőzéssel összefüggő halálát jelentették be szerda délutánig a hatóságok. A fertőzöttek közül hat személy gyógyult meg.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Az egészségügyi minisztérium honlapján közzétett adatok szerint a 199. igazoltan fertőzött áldozat egy 61 éves Maros megyei nő, aki április elsején mellkasi fájdalomra panaszkodott, légszomjjal küzdött. A Tirnaveni.ro dicsőszentmártoni honlap információi szerint az áldozat ádámosi volt, több betegségben szenvedett. A minisztériumi közlemény szerint a 61 éves asszonyt április 4-én utalták be a dicsőszentmártoni kórház intenzív terápiás osztályára, majd onnan a Marosvásárhelyi Sürgősségi Kórházba szállították, ahol kedden hunyt el.

Az országos szinten a 210. eset szintén egy Maros megyei, 60 éves nő, aki szintén április elsején fej- és hasfájásra, magas lázra panaszkodott. Négy nappal később utalták be a Marosvásárhelyi Sürgősségi Kórházba, majd átszállították a segesvári városi kórházba.  Április 6-án derült ki, hogy koronavírussal fertőzött, április 7-én hunyt el.

A Maros megyei prefektúra jelentése szerint szerdán a megyében 103 fertőzött beteg volt. Megyeszinten 10 447 személy volt otthoni elkülönítésben, 591 pedig intézményes karanténban. Noha rákérdeztünk, hogy szerdán hány személy volt koronavírus-fertőzés gyanújával a fertőző betegségek klinikáján, nem kaptunk választ. Azt viszont közölték, hogy a járvány kezdete óta hat személy gyógyult meg a fertőzésből  Maros megyében.