Újabb udvarhelyszéki személynél igazolták a fertőzést

Iszlai Katalin 2020. április 08., 14:25

Újabb koronavírus-fertőzést igazoltak Hargita megyében szerdán, a karanténba helyezett személyek száma viszont hosszú idő után csökkenni kezdett.

Képünk illusztráció Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Négyre emelkedett a Hargita megyében igazolt koronavírus-fertőzések száma, miután szerdán újabb udvarhelyszéki személynél mutatták ki a vizsgálatok a vírus jelenlétét – derült ki a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal által kiadott szokásos napi jelentésből.

Az újabb fertőzött szintén a külföldről hazatért etédi férfivel került kapcsolatba, jelenleg őt is a székelyudvarhelyi kórházban helyezték orvosi megfigyelés alá.

Közben a lakhelyi elkülönítésben lévők számának napok óta tartó folyamatos csökkenése mellett a karanténba helyezettek száma is visszaesett a megyében. Az adatok szerint intézményes karanténban a keddi 272 helyett 258-an tartózkodnak, házi elkülönítésben pedig 1118-an. Az intézményes elkülönítést eddig 40-en hagyták el, otthonaikat pedig 2948-an a kéthetes elkülönítési időszak lejártával.

{A}

A hatóságok továbbá az elmúlt napokban a szokásos ellenőrzések mellett cégeknél is vizsgálódtak, hogy megelőzzék az árak indokolatlan megemelését. Hétfő és szerda között 15 kereskedelmi egységnél tartottak ellenőrzést Csíkszeredában és környékén, a tapasztalt rendellenességek miatt pedig 16 esetben róttak ki pénzbírságot 80 500 lej értékben.

A kijárási tilalom megszegéséért a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság 127 alkalommal, összesen 162 820 lejre bírságolta meg a szabályszegőket, a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség pedig további 9 esetben bírságolt 2000 lej értékben.