Tíz újszülöttnél mutatták ki a koronavírus jelenlétét, újabb személyek hunytak el a fertőzésben

Székelyhon 2020. április 07., 09:19

Tíz újszülöttnél mutatták ki a koronavírus jelenlétét a temesvári kórházban – tájékoztatott hétfő késő este a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). 184-re nőtt a COVID-19 halálos áldozatainak száma Romániában. 

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor
Koronavírus-helyzet
Székelyföld Románia
Hargita 3 Igazolt 4417
Kovászna 55 Elhunyt 184
Maros 92 Gyógyult 460


17.00
– További 13, koronavírussal fertőzött személy halt meg, ezzel 197-re emelkedett a koronavírus romániai áldozatainak száma. Kilenc férfi és és négy nő hunyt el a legfrissebb hivatalos adatok szerint, közülük a legfiatalabb 44 éves, a legidősebb 93 éves volt.

15.00 – További két, koronavírussal fertőzött személy halt meg, ezzel 184-re emelkedett a COVID-19 romániai áldozatainak száma, tájékoztatott kedd kora délután a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint legutóbb két férfi halt meg: egy Suceava megyei 69 éves, illetve egy Neamţ megyei 46 éves. Az első cukorbeteg volt és vérszegénységben szenvedett, a második esetében nem állapítottak meg más betegségeket; ő Németországból tért haza március közepén.

13.00 – Háromszázhatvannal, 4417-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Romániában az elmúlt nap alatt – jelentette be kedd délben a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Maros megyében közel kétszeresére nőtt a regisztrált fertőzöttek száma egy nap alatt. 

12.30 – Újabb hat koronavírussal fertőzött személy halt meg Romániában, ezzel 182-re nőtt a COVID-19 halálos áldozatainak száma – tájékoztatott kedden a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Az Agerpres hírügynökég közlése szerint meghalt egy 67 éves, Mehedinţi megyei nő, egy 60 éves, Ialomiţa megyei férfi, egy 66 éves, Fehér megyei férfi, egy 94 éves, Arad megyei férfi, egy 65 éves, Szilágy megyei férfi, és egy 70 éves bukaresti nő. Valamennyien több más betegségben is szenvedtek.

11.15 – A katonai rendeletek megszegéséért kiszabott bírságokat is ki lehet fizetni a ghiseul.ro platformon – közölték portál működtetői. A platformon külön fület hoztak létre a katonai rendeletek megszegéséért fizetendő bírságoknak. Az eljárás azért lehetséges, mert ezek a bírságok teljes egészében az állami kincstár bevételét képezik – tájékoztat az Agerpres hírügynökség. 

00.30 – Tíz újszülöttnél mutatták ki a koronavírus jelenlétét a temesvári kórházban. A tesztet elvégezték minden gyerek édesanyjánál is, a kismamák teszteredményei negatívak. Az első jelentések szerint április 1-jén 49 kismamától és ugyanennyi újszülöttől vettek mintát. A teszteket április 5-én és 6-án dolgozták fel. Tíz újszülöttnél pozitív eredményt kaptak. Az összes kismama teszteredménye negatív volt. A tíz kisbabából, akiknek pozitív volt a teszteredménye, kilencet időközben már kiadtak a kórházból, valamennyien tünetmentesek – írja az Agerpres hírügynökség.

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter sürgős epidemiológiai vizsgálatot rendelt el és azt mondta: ismét le kell tesztelni az újszülötteket, a családjaikat és a szülészet személyzetét.

{A}

00.05 – Újabb nyolc koronavírussal fertőzött személy halt meg Romániában, ezzel 176-ra nőtt a COVID-19 halálos áldozatainak száma. Meghalt egy 78 éves, Suceava megyei férfi, egy 79 éves, Suceava megyei nő, egy 65 éves, Suceava megyei nő, egy 41 éves, Suceava megyei férfi, egy 66 éves, Suceava megyei férfi, egy 42 éves Szatmár megyei férfi, egy 66 éves Szatmár megyei férfi, és egy 83 éves, Beszterce-Naszód megyei férfi. Többségük több más betegségben is szenvedett.