Adományokkal segítik a kórházak és az egészségügyi dolgozók munkáját

Székelyhon 2020. április 06., 18:48

Az OTP Bank növeli az egészségügynek nyújtott adományok összegét. A járvány elleni küzdelemre szóló támogatást csíkszeredai, jászvásári és sepsiszentgyörgyi kórházak kapják. Jótékonysági akciót hirdet ugyanakkor a Harmopan Rt., valamint a székelyudvarhelyi Elan Trió Kft.

A csíkszeredai mellett a sepsiszentgyörgyi kórháznak is jut az OTP Bank támogatásából. Archív Fotó: Antal Árpád/Facebook

Az OTP Bank Románia növeli a korábban bejelentett adomány összegét: a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos helyzet miatt, és a bank felelősségvállalási törekvéseinek megfelelően, 600 ezer lejjel támogatja az ország három kórházi intézményét. Az adomány kedvezményezettjei a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház, valamint a jászvásári Szent Mária Sürgősségi Gyermekkórház.

Az adományokat a járvány elleni küzdelemhez nélkülözhetetlen berendezések és fogyóanyagok vásárlására fogják fordítani

– olvasható az OTP Bank, szerkesztőségünknek is elküldött levelében.

{A}

„Ez egy mélyen emberi gesztus, amely a közösség iránti hosszú távú elkötelezettségünkből ered. Tisztában vagyunk azzal, hogy a kórházak erőforrásai meglehetősen korlátozottak, látjuk az orvosok előtt álló kihívásokat, ahogyan az erőfeszítéseiket és a megbetegedéssel kapcsolatos félelmeiket is, ezért úgy gondoljuk, hogy az egészségügyi rendszer támogatásával tudunk leginkább segíteni” – nyilatkozta a támogatás kapcsán Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója.

Az Elan Trio Kft. is segítséget nyújtott

Orvosi maszkokat szerzett be a székelyudvarhelyi kórházban levőknek a helyi Elan Trio Kft. – tudatják a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményükben.

Úgy éreztük, hogy a Székelyudvarhelyi Városi Kórház kiemelt figyelmet érdemel. Egyeztetve a kórházvezetőkkel cégünk 8620 orvosi maszkot vásárolt 40 ezer lej értékben. A szállítmányt április 1-jén adtuk át az egészségügyi intézménynek

– számol be a dokumentumban Fazakas Attila, a cég kereskedelmi igazgatója.

Jótékonykodik a Harmopan Rt. is

Az Egészség Világnapja alkalmából a Harmopan Rt. az egészségügyben dolgozókkal szembeni tiszteletét azáltal mutatja ki, hogy nápolyszeleteket szállít a Hargita megyében lévő kórházi alkalmazottak számára.

Április 7-én, az Egészség Világnapján indulnak útnak a Harmopan járművei, amelyek

2700 darab friss-ropogós nápolyszeletet szállítanak szét a Hargita megyében lévő összes kórházi alkalmazott számára.

Az adományozás célja az, hogy tiszteletet és megbecsülést tanúsítson mindazon egészségügyi alkalmazottak számára, akik ezekben az időkben, helytállnak a „frontvonal” élén – olvasható a szerkesztőségünknek küldött tájékoztatóban.