Két sávon dolgoznak, kettőn viszont lehet közlekedni

Simon Virág 2020. április 07., 12:16

Kétsávosra szűkült a gépkocsiforgalom a marosvásárhelyi Egyesülés lakótelepet és a megyeszékhely többi részét összekötő Maros-hídon, ahol a tavaly abbahagyott munkálatokat folytatják – igaz, egyelőre csak a szükségállapot ideje alatt.

Fotó: Haáz Vince

A városháza sajtóirodája szerint mivel a szükségállapot elrendelése következtében csökkent a közúti és a gyalogos forgalom a Maros-híd környékén, a kivitelező céggel közösen döntés született a főjavítási munkálatok folytatásáról. Fontos tudnivaló, hogy a Maros-híd felújítási munkálatait csak a szükségállapot ideje alatt végzik. A szükségállapot feloldását követően a forgalom a megszokott ütemben, négy sávon zajlik majd.

{A}

A Maros-híd felújítását 2018 szeptemberében kezdték el, akkor a szerkezetet megerősítő munkálatok a híd alatt zajlottak, nem zavarva a gépkocsiforgalmat. Tavaly, a nyári vakációban a kolozsvári kivitelező két sávon végezte el a szükséges munkálatokat, és akkor arról volt szó, hogy idén, a nyári vakációban folytatja. Időközben betömték a felújításból kimaradt két sávon tátongó gödröket, hogy lehessen elfogadható körülmények között közlekedni a félkész hídon.

A Maros-híd teljes felújítása 13,5 millió lejbe kerül.

A szükséges pénzösszeg nagy részét a kormányhoz benyújtott pályázaton nyerte a város, a többit helyi alapokból fedezik. A szerződés értelmében a nagylélegzetű hídfelújítási munkálat befejezési határideje szeptember.