Egy kiszivárgott terv szerint Maros megyében is kötelező lenne a maszk viselete

Simon Virág 2020. április 05., 21:41

Többen is megosztottak vasárnap délután a Facebookon egy iratot, amelyben az állt, hogy hétfőn délutántól Maros megyében is kötelező lesz a maszk viselete. A munkaterv szerint köteles lesz az orrát és száját eltakarnia egészségügyi maszkkal, pamut maszkkal, kendővel vagy sállal mindenkinek, aki az utcán van, emberek közé megy vagy emberekkel dolgozik.

Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

Vasárnap este Maros a megye prefektusa, Mara Togănel közleményben szögezte le, hogy a közösségi oldalakon közzétett irat egy vázlat, amelyet a megyei sürgősségi bizottság tagjai kaptak meg, tanulmányozásra.

„Elfogadhatatlan az elmúlt napokban tapasztalt gyakorlat, és azokat minősíti, akik ezzel élnek.

A közzétett és hivatalosként közölt irat csupán egy vázlat. Csak azután lesz érvényes, miután megvitatjuk és elfogadjuk, közzétesszük a prefektúra honlapján. Addig csupán egy hamis hír.

Bűnügyi feljelentést foguk tenni azok ellen, akik ezt kiszivárogtatták, közzétették” – hangoztatta a prefektus. Úgy tudjuk, hogy a közzétett tervről hétfőn fognak vitázni.

Maros megyében ez már a második, nagy port kavaró kiszivárogtatás három nap alatt. Elsőként egy olyan iratot hoztak nyilvánosságra, amelyen marosvásárhelyi koronavírussal fertőzött személyek és hozzátartozóik címe, neve és életkora volt feltüntetve.

{K1}

{K2}

{A}