Ingyen gumiabroncscsere az egészségügyben dolgozóknak

Bíró Blanka 2020. április 05., 15:58

Tizenkilenc megyéből több tucat gépkocsiszerelő-műhely csatlakozott a háromszéki kezdeményezéshez: ingyen gumiabroncscserét ajánlanak az egészségügyben dolgozóknak.

Képünk illusztráció Fotó: Gecse Noémi

A kampányt a háromszéki Nexxon cég kezdeményezte, műhelyeiben elsőbbséget és ingyenes gumiabroncs-szerelést ajánlva fel az egészségügyi alkalmazottaknak és az állami egészségügyi intézményeknek. Létrehoztak egy honlapot, ahol további műhelyek csatlakozhatnak az akcióhoz, azonkívül az egészségügyi dolgozók az oldalon megkereshetik a megyéjükben ingyenességet és elsőbbséget kínáló műhelyt.

A gumisok így szeretnék kifejezni hálájukat az egészségügyben dolgozóknak – szögezte le Porkoláb Örs János, a háromszéki cég egyik menedzsere. Hozzátette, kezdeményezésük célja, hogy valamennyit enyhítsenek az egészségügyre nehezedő nyomáson, segítsenek, hogy

a mentőautók mindig készenléti állapotba legyenek, ne vesztegeljenek a műhelyekben.

A gépkocsiszerelő műhelyek folytatják a tevékenységet, a járvány idején nem zárnak be, hiszen az áruszállításnak zavartalannak kell lennie, a mezőgazdaságban biztosítani kell a gépek karbantartását, másrészt sokan továbbra is kénytelenek gépkocsival bejárni a munkahelyükre – szögezte le Porkoláb Örs János.

{A}

A kezdeményezéshez eddig 19 megyéből csatlakoztak cégek, Erdélyben és Bánságban Kovászna, Hargita, Maros, Brassó, Kolozs, Szeben, Fehér, Hunyad és Temes megyében élhetnek az egészségügyben dolgozók és az egészségügyi intézmények a lehetőséggel.