Tíz új háromszéki fertőzöttről tudnak központi szinten

Székelyhon 2020. április 05., 13:14

Tízzel nőtt a Kovászna megyei fertőzöttek száma az elmúlt huszonnégy órában a központi adatok szerint, országosan pedig 251 új megbetegedést regisztráltak. Ezzel összesen 3864-re nőtt Romániában a koronavírusos betegek száma.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
Koronavírus-helyzet
Székelyföld Románia
Hargita 2 Igazolt 3864
Kovászna 47 Elhunyt 151
Maros 57 Gyógyult 374


19.05
– Meghalt még három koronavírus-fertőzött Romániában, ezzel 151-re nőtt a halálos áldozatok száma – írja az Agerpres hírügynökség a Stratégiai Kommunikációs Csoport jelentésére hivatkozva. A legutóbbi három áldozat egy 68 éves, Ilfov megyei férfi, egy 56 éves, Suceava megyei férfi, valamint egy 74 éves, Galac megyei férfi. Mindannyian más betegségekben is szenvedtek.

15.00 – Igazolták szombaton a koronavírus-fertőzést a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház egyik egészségügyi alkalmazottjánál, így az érvényben levő rendelkezések szerint minden olyan egészségügyi dolgozó – orvos, asszisztens, ápoló és beteghordozó –, aki kapcsolatba került a fertőzött személlyel, 14 napos otthoni elkülönítésbe vonul – tájékoztatott vasárnap közleményben a marosvásárhelyi egészségügyi intézmény. Ez újabb 51 egészségügyi dolgozót érint.

14.05 – Kétszáz fölé emelkedett a Hargita megyében karanténba helyezettek száma vasárnapra, újabb fertőzést azonban nem azonosítottak a hivatalos adatok szerint.

13.15 – Országszerte 3864-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, miután az elmúlt huszonnégy órában további 251 pozitív esetet vettek nyilvántartásba. A Stratégiai Kommunikációs Csoport legfrisebb összesítője szerint 374-en meggyógyultak, illetve újabb két halálesettel – egy 82 éves, Galac megyei férfi, illetve egy 70 éves, Giurgiu megyei nő halálával –

148-ra emelkedett az új típusú koronavírus következtében elhunytak száma.

Romániában összesen 141 koronavírusos pácienst kezelnek az intenzív osztályokon, intézményes karanténban 15 980-an vannak, otthoni elkülönítésben pedig 108 810-en, mindannyian egészségügyi megfigyelés alatt. Ezidáig országszerte 38 623 koronavírustesztet végeztek el.

Ami a megyei adatokat illeti, a szombati kimutatáshoz képest

Kovászna megyében tízzel nőtt a fertőzöttek száma a kommunikációs csoport által közölt adatok szerint: 37-ről 47-re.

Maros megyében vasárnap délben is változatlanul 57 fertőzöttről tudnak központi szintén, illetve a Hargita megyei pozitív tesztek száma sem változott: központi szinten egyet, megyei szinten kettőt említenek, miután szombaton beigazolódott, hogy az elhunyt etédi férfi is koronavírusos volt.

{A}

Az elmúlt huszonnégy órában országszerte 7935 olyan személyt tartóztattak fel a csendőrök és rendőrök, akik nem tartották be a kijárási korlátozásokról szóló katonai rendelet előírásait. A rendőrség tájékoztatása értelmében összesen több mint húszmillió lej értékben róttak ki bírságot emiatt.