Belázasodva

Székelyhon 2020. április 05., 16:20

Belázasodtam, szédülök, nagyon rosszul érzem magam. Ennél rosszabbat az adott helyzetben a járvány időszakában elképzelni sem tudok. Nem arra célzok, ahogy most érzem magam, hanem arra, hogy egyből mire gondolok. Elkaptam? Nem tudom.

Egyelőre nem jeleztem senkinek, ha hétfőn sem érzem jól magam, akkor hívom az orvost. Folyton fáj a fejem, gyenge vagyok. Próbálom magamat rábeszélni, hogy ne pánikoljak, ez lehet a mozgásszegény életmódtól is. Voltam egy fél órácskát a teraszon, hogy friss levegőhöz jusson a szervezetem.

Az első este 37,8, éjjel 38 fokos volt a lázam, reggelre lement 37,6-ra. Nem volt túl magas, de azért nem vagyok nyugodt.

Szombaton megmérettem a vérnyomásomat, arra gondolva, hogy ez is okozhatja a szédülést. Alacsony, mint mindig. Ráz a hideg folyamatosan, az ágyban betakarózva is. Kúrálom magam: mézet, fokhagymát, gyömbért, citromot kavartam egybe, és teázom, egyéb ételre rá sem bírtam nézni két napig. Időnként iszonyatos hányinger tört rám. Tegnap három szál cigit szívtam el, ma még egy sem kellett.

{A}

Vasárnap reggel van, virágvasárnap, de nincs semmilyen ünnepi hangulatom. Egyedül, aminek örülni tudok az, hogy

még ugyan gyengének érzem magam, de ma már nincs lázam.

Lélekben próbálok erőt gyűjteni. Nagyon bízok abban, hogy ez mégsem a vírus, hanem valami könnyebb dolog, ami máskor is előfordul bárkinél, de a szervezetem hamarabb túl lett rajta, amikor aktívabb volt az életem. És akkor pánikolni sem volt okom.

Szombaton délután már jobban éreztem magam,

kavartam ki vinettát, és salátát készítettem: paradicsomra gyömbért reszeltem, ráfacsartam citromot, kis rukkolát tettem hozzá, és mindezt só nélkül. Ebből már tudtam enni. Azonban a szédülés és fejfájás továbbra is megvan. Remélem, holnap már teljesen jól leszek, és megnyugodhatok.

Olasz Caritas Fotó: Katona Era

Hogy másról is beszéljek: amint említettem legutóbb, megkeresett az itteni Caritas, és jelezték, hogy kapunk élelmiszercsomagot. Nem tudom, miért engem kértek fel kapcsolattartónak, hogy itt az apartmanházban mindenkitől megkérdezzem, hány személy lakik a lakásban és hogy van-e szükségük segítségre. Szombaton meg is érkeztek.

Egyforma dobozokban mindenki egyforma élelmiszercsomagot kapott.

Beszélgettünk pár mondatot, ők is azt mondták, hogy április hónapban még biztos karantén lesz. Éreztem, hogy nem szívesen beszélnek erről, így tiszteletben tartottam és nem kérdezősködtem tovább. Megköszöntem, amit hoztak, és mondták, hogy majd még hívnak, érdeklődnek, hogy van-e élelmünk, és ha szükséges, még hoznak. Csomagolt kétszersült, liszt, tartós tej, makaróni, cukor, olajbogyó, többféle konzerv, kávé, olaj van a dobozban, gyümölcs, zöldség. Jól jön.

(folytatjuk)

Katona Era, Olaszország

Élelmiszercsomag Fotó: Katona Era